Simav’da 24 Kasım Öğretmenler Günü

Kütahya’nın Simav ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Simav’da 24 Kasım Öğretmenler Günü

İki bölüm halinde gerçekleşen kutlama törenlerinin ilki Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Simav Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen kutlama programı kapsamında Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Protokol daha sonra törenlerin ikinci bölümünü gerçekleştirmek üzere Hükümet Konağındaki Toplantı Salonu'na geçti. Kaymakam İbrahim Süha Karaboran'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ile daire müdürlerinin de hazır bulunduğu programının ikinci bölümü saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi yaptı. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Şirikçi, “Öğretmen öğrencisine önce sevgiyi ardından da öğrenmeyi öğreten konumundadır. Dolayısıyla öğretmen iletişim araçlarını çok iyi tanıyan ve kullanan olmalıdır” dedi.

Şiirlerin okunmasının ardından Simav Anadolu Öğretmen Lisesi halk oyunları ekibinin sergilemiş olduğu folklor gösterisi ilgiyle izlendi. Programda stajyerliklerini tamamlayan 30 öğretmen meslek andıyla birlikte yemin ettikten sonra emekliye ayrılan yaşlı çınarlara Kaymakam İbrahim Süha Karaboran tarafından plaket takdim edildi.

Kaymakamlık Voleybol Turnuvası'nda ilk üç dereceyi paylaşan okulların yöneticilerine kupaları Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Kasım Karahan tarafından takdim edildikten sonra okulun öğretmen ve öğrencilerinden oluşan gurubun müzik ziyafeti davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
Kaynak: İHA