Öğretmenler Günü Müdahaleyi Protesto Ettiler

KESK ve Eğitim-Sen üyelerinin de aralarında bulunduğu öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığına yürümek istemesini önleyen polisin müdahalesine KESK Ankara Şubeler Platformundan tepki geldi.


YKM önünde toplanan KESK Ankara Şubeler Platformu yanlısı bir grup adına yapılan açıklamada, polisin müdahalesine tepki gösterilerek atanamayan öğretmenlerin mağduriyetlerine dikkat çekildi.

Açıklamada, polisin müdahalesinde 7 kişinin yaralandığı vurgulanarak, 2 kişi de gözaltına alındığı kaydedildi. Eğitim-Sen’in demokratik anadilde eğitim eşit, bilimsel talebine gaz, cop ve TOMA’lardan sıkılan sular ile cevap verildiği ifade edilerek şöyle denildi: “Eğitim alanında çalışma yaşam koşulları giderek kötüleşmektedir. Başbakan ve göreve gelen her bakan öğretmenlerin az çalıştığı ve tatil yaptığı gibi yalanlardan bahsederek her fırsatta öğretmenleri itibarsızlaştırmaktadır. Burada dünkü öğretmenlere yapılan müdahaleyi ve verilmeyen değeri protesto etmek adına bir kez daha şunu söylüyor ve protesto ediyoruz.“
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA