Gündem / 23 Kasım 2013

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Gül, Ordu ve Giresun'da

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu'dan Giresun'a geçerken Ordu-Giresun Havaalanı inşaat sahasını inceleyecek.

- Bulancak Sarayburnu Camisi, Giresun Valiliği, Fındık Araştırma Enstitüsü, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü ve Jandarma Bölge Komutanlığı'nı ziyaret edecek Gül, Ayvasıl Liman Restoran'da öğle yemeği yiyecek.

- Gül, Giresun Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından Trabzon üzerinden Ankara'ya hareket edecek.

2- Başbakan Erdoğan, Trabzon'da

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap edecek, Nova Otel'de düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Toplantısı ile Valilik tarafından Saray Restoran'da onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadirli, Düziçi ve Bahçe ilçelerinde aday tanıtım töreni ile parti yöneticileri ve halkla buluşma programlarına katılacak.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD'de

- Arınç, New York'ta Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelecek, Türkevi'nde düzenlenen Anadolu Ajansı Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yapacak.

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, PNB Global Zirvesi'ne katılacak.

3- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 100| Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu'na katılacak.

- Sempozyumda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da bulunacak.

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Muallimköy Bilişim Vadisi Çalıştayı ile 33 sanayi tesisinin toplu açılışı ve 48 fabrika inşaatının temel atma törenine katılacak.

5- İçişleri Bakanı Muammer Güler, MÜSİAD 83. Genel İdare Kurulu toplantısına katılacak, valiliği ziyaretin ardından Mushaf-ı Şerif sergisini gezecek, Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında Bayraktar Oteli'nin yıkım çalışmasını izleyecek.

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Kadın Kollarının düzenlediği "Aile Olmak" semineri ile "Üç Yol" filminin galasına katılacak.

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, WOW Otel'de düzenlenen VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'ne katılacak.

8- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2. Akademisyenler Kurultayı'nın açılışına katılacak, Kumluca, Finike, Demre, Kaş'ta halka hitap edecek, Kemer'de partisine katılım töreninde bulunacak.

9- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ulular Belediyesinin açılış ve temel atma törenine katılacak, Erzincan Eğitim ve Kültür Derneğince düzenlenen yemeğe iştirak edecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

2- Mısır'daki siyasi gelişmeler ve darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

3- İran'la, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya arasında İran'ın nükleer programına ilişkin yürütülen müzakerelerin üçüncü turu Cenevre'de devam edecek.

GÜNCEL

1- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Gaziantep Medya Platformu üyeleriyle bir araya gecek, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret edecek.

- GAMEP'in ödül törenine katılacak Eroğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki bazı fabrikalarda incelemelerde bulunacak.

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 12. haftası Çaykur Rizespor-Kayserispor, Galatasaray-Sivasspor, Bursaspor-Kasımpaşa maçlarıyla başlayacak.

- PTT 1. Lig'in 14. haftasında 3 maç yapılacak.

- Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de birer maç oynanacak.

2- Hentbolda Türk takımlarının Avrupa sınavı.

- Erkekler EHF Kupası 3. tur ilk maçında Beşiktaş, Süleyman Seba Spor Salonu'nda Macaristan'ın Csurgoi takımıyla karşılaşacak.

- Erkekler Challenge Kupası 3. tur ilk maçlarında Ankara İl Özel İdare, Polonya'nın Azoty-Pulawy, Bursa Nilüfer Belediyesi de Hollanda'nın Hurry-Up takımlarını ağırlayacak.

3- Beko Basketbol Ligi'nin 7. haftası 5 maçla başlayacak.

- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 8. haftaya dahil 2 maç oynanacak.

4- Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde 7. hafta maçları yapılacak.

- Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde 8. haftanın ilk maçında Vakıf Bank ile İlbank, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

5- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 8. haftası 4 maçla tamamlanacak.

6- Atletizmde 58. Ömer Besim Kır Koşusu, Zeytinburnu Kazlıçeşme parkurunda yapılacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA