Akçakoca'da Hijyen Protokolü İmzalandı

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası ile Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı üyelerine Mesleki Eğitim Merkezi tarafından 'Hijyen Eğitimi' programının verilmesi için eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Akçakoca'da Hijyen Protokolü İmzalandı

Akçakoca Esnaflarına Mesleki Eğitim Merkezi İşbirliğinde oda üyelerine 'Hijyen Eğitimi' eğitimi verilecek. ATSO Başkanı Mehmet Topuz yaptığı açıklamada, oda üyelerinin bu kursa katılmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Hijyen Eğitimi konusunda Milli eğitim Bakanlığı hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirmiştir. Akçakoca da bu hizmeti verecek olan Akçakoca Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne esnaf ile merkezi müdürlüğe köprü vazifesi kuracağız. Eğitimi Mesleki eğitim Müdürlüğü verecek. Fiziki şartları biz hazırlayacağız" dedi.

Topuz, bu belgelerin ömür boyu geçerli olacağını söyleyerek, "Esnaflarımız 6 ayda bir yaptırılması gereken porföy muayenesini bu kursu bitirdikten sonra ömür boyu başka muayene yaptırmasına gerek kalmayacak. Sadece iş değişikliği yaparsa yenilemek zorunda kalacak. Yani Kuaförlükten, lokantacılığa geçiş gibi olursa yaptırmak zorunda kalacak. Eğitimin toplam süresi 8 saattir. Teorik ve uygulama programlardan oluşan kurs süresi günlük en az 3 en fazla 8 saat olacaktır" diye konuştu

Kaynak: İHA