Yenimahalle Ab Komitesini Şaşırttı

Yenimahalle Belediyesi’nin Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde ev sahipliği yaptığı Avrupa Birliği (AB) Türkiye Çalışmalar Grubu 14. Toplantısı sonrası Yenimahalle’yi gezen AB Çalışma Grubu üyeleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AB Türkiye Çalışmalar Grubu 14. Toplantısı sonrası 10 kişilik grupla birlikte Yenimahalle’yi turladı. Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) işbirliği ile yapılan Teoman Öztürk Öğrenci Evi, Batıkent Cemevi ve Batıkent Meydan Semt Birimi binalarını gezen AB Türkiye Çalışma Grubu üyeleri, gördükleri hizmetlerin muazzam olduğunu ifade etti.

Yenimahalle’nin beklentilerinin çok üzerinde bir ilçe olduğunu söyleyen AB Türkiye Çalışmalar Grubu Başkanı Heinz Lehmann, “Belediyeniz gerçekten çok etkileyici hizmetler gerçekleştirmiş. Tüm bunlara bütçe yaratmak başlı başına bir yöneticilik becerisidir. Sadece sorumlu olduğunuz hizmetlere değil, her soruna el attığınızı görüyoruz. Avrupa’daki belediyecilik anlayışının benzerini olan sosyal belediyeciliği burada da görmek bizi çok memnun etti. Öğrenciler için yaptığınız yurt, Alevi vatandaşlar için gerçekleştirdiğiniz harika ibadethane ve kentinizin canlı, temiz görüntüsü karşısında gerçekten çok şaşırdım. Açık konuşmak gerekirse bu kadar modern çalışmalar görmeyi beklemiyordum. Çok özverili hizmetler gerçekleştirmişsiniz” diye konuştu.

“MODERN BİR KENTİN TÜM İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLMÜŞ”
AB Çalışma Grubu Polonya üyesi Jerzy Zajakala ise, Nazım Hikmet Kültür ve Konferans Merkezi’nin bir kentin kesinlikle ihtiyacı olan muazzam bir yapı olduğunu söyledi.

Zajakala, Nazım’ın çok kullanışlı ve modern ihtiyaçları karşılayan bir merkez olduğunu söyleyerek, mimari yapısını da çok estetik bulduğunu ifade etti.

Zajakala, “Vatandaşlarınızın modern bir yaşam sürmesi için gerekli olan birçok şeyi düşünmüşsünüz. Kentinizi iyi ve temiz şekillendirmekle kalmayıp, birçok sosyal imkan ve olanaklar sağlanmışsınız. Elinizde tamamlanmayı bekleyen projelerde müthiş görünüyor” sözleriyle şaşkınlığını ifade etti.

Çek Cumhuriyet’inden gelen AB Çalışma Grubu Üyesi Petr Oswald da, gördüğü birçok hizmetin ülkesinde olmadığını ve bu tecrübeyi geri döner dönmez ülkesindeki belediye yöneticilerine aktaracağını söyledi.

Özellikle Meslek Edindirme ve Hobi (YENİMEK) kurslarından çok etkilendiğini dile getiren Oswald, “Bu yaptığınız gerçekten çok önemli bir çalışma. İnsanlarınız için hemen hemen her şeyi düşünmüşsünüz, çok etkilendim” dedi

Kaynak: İHA