Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Satranç Öğrenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ile yapılan işbirliğinde Sevgi Evleri'nde görev yapan eğitimcilere satranç kursu düzenledi.

Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Satranç Öğrenecek
Satranç öğrenen eğitmenler evlerde kalan çocuklara satranç öğretecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde Sevgi Evleri'nde görev yapan eğitimcilere satranç kursu düzenlendi.

Antalya Belek’te üç gün süren 1.Kademe Antrenörlük Kursu'nun ardındanı antrenör belgesi alan eğitimciler de yeni satranç oyuncuları yetiştirecek. 45 ilde bulunan Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri'nde 50 satranç odası kurulacak. Kursa 135 eğitimci katıldı.


1.Kademe Antrenörlük Kursu’nun kapanış törenine Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı İbrahim Şencan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş ve eğitimciler katıldı.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, zihne hitap eden satrancın çocuklara özgüven ve derinlemesine düşünme imkanı sağlayacağını söyledi

Bakanlığın kurulduğu günden bu yana çocuk hizmetlerine çok önem verdiğini anlatan Kaya, şunları söyledi: "Çocuklarımızın her alanda yetişmeleri sağlık bireyler olarak yetişmeleri, akademik sosyal ve kültürel başarıları önemsiyoruz. Bu nedenle bakanlık olarak Spor Bakanlığı ve spor federasyonları ile çeşitli protokoller imzaladık.Temel amacımız onların her alanda olduğu gibi spor alanlarında da gelişmeleri. Sporun çok faydası var. Satranç sporu çocukların gelişmesi için önemli. Satranç zihne hitap ediyor. Türkiye Satranç Federasyonu ile yaptığımız protokol gereği Sevgi Evleri'nde kalan tüm çocuklarımızın satranç öğrenmesini istiyoruz."
Satranç antrenörü Mustafa İmamoğlu ise, "Satranç tüm dünyada çok çeşitli çalışmalarla kesin kanıtlanmış olan, çocuklar yaşamlarında çok önemli alışkanlıkları kazanmayı sağlayan bir spor dalı. Satranç bilen çocuklar yaşamlarında ve sosyal hayatlarında çok başarılı oluyor" diye konuştu.

Satranç öğrenen çocuklar ise bundan büyük keyif aldıklarını söyledi.

Kaynak: İHA