Piazza’da ‘kitap Okuma Etkinliği’

Şanlıurfa gençlik merkezi öğrencileri, öğretmenleri İbrahim Halil Çelik ile birlikte bölgede az olan kitap okuma oranına dikkat çekmek için bölgenin buluşma noktası Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman’ın da katılımıyla ‘Kitap Okuma Etkinliği’ düzenledi.

Piazza’da ‘kitap Okuma Etkinliği’

Öğrencilerin, alışveriş merkezinin ortak kullanım alanında oturarak bir süre kitap okuduğu etkinliğe yoğun katılım oldu. AVM ziyaretçilerine kitap dağıtan gençlere Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman da eşlik etti. Duman, burada yaptığı konuşmada, okuma alışkanlığının önemine dikkati çekerek, Gençlik Merkezi yöneticilerini bu girişimlerinden dolayı kutladı.

Bölgede kitap okuma oranının az olduğunu belirten Gençlik Merkezi Öğretmeni İbrahim Halil Çelik, “Tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olduğu gibi ilimizde de kitap okuma oranı düşük. İnsanları kitap okumaya teşvik etmek için böyle bir etkinliğe imza attık. Amacımız hem yerel hem de ulusal basının dikkatini çekerek insanlara kitap okumanın önemini anlatmaktı” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve Gençlik Merkezi yöneticileri AVM ziyaretçilerine kitap dağıttı.

Kaynak: İHA