Kırklareli'den Kısa Kısa
Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Dursun, merkez olarak çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını bildirdi.
Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sürekli Eğitim Merkezi olarak Farsça, Rusça ile İngilizce kursu açılacağını söyledi.
Kayıtların sona erdiğini belirten Dursun, "Kırklareli Üniversitesi bünyesinde Sürekli Eğitim Merkezi olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Merkez olarak Farsça, Rusça ile İngilizce kursu açıyoruz. Kurs kayıtlarımız 21 Kasım Perşembe günü sona erdi. Kurslarımız 23 Kasım Cumartesi günü başlayacak. İngilizce kursumuz 32 saat, Farsça ve Rusça kurslarımız ise 60 saat sürerecek" diye konuştu.
- "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" projesi
Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında buğday ve arpa demonstrasyon sahaları oluşturduklarını bildirdi.
<span>Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Babaeski ilçesinde Ali Erdoğan'a ait 5 dekarlık alana, 5 çeşit buğday ve 4 çeşit kışlık arpa ekildiğini belirtti.
</span>
Buğday ve arpa çeşitlerindeki üretimde kalite ve verimi arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Keçeci, açıklamasında şunları kaydetti: "Demonstrasyon çalışmalarında, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nce yeni geliştirilen tescilli buğday ve arpa çeşitleri ekildi. Bölgede hangi çeşidin daha verimli olacağını tespit edeceğiz."
