Denizi Olmayan Başkent’te Teknede Nikah

Başkent Ankara’nın gölleriyle ünlü Gölbaşı ilçesinde, belediyenin hizmete koyduğu gezi teknesi bir çiftin nikahına ev sahipliği yaptı.

Denizi Olmayan Başkent’te  Teknede Nikah

Gölbaşı Belediyesi tarafından, Mogan Gölü üzerinde vatandaşların gezi yapması için alınan teknede ilkler yaşandı. Göktürk adlı gezi teknesi gelin arabası gibi süslenerek gelin teknesi haline getirildi.

Abdurrahim Ayaz Bilgiç ile Nassiba Oziyeva çiftinin nikahı teknede Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafından kıyıldı. Nikahta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Gölbaşı Belediyesi olarak her ne kadar gezi ve inceleme amaçlı alsak da, teknemiz nikah kıymaya da vesile oldu. Gölbaşı’mızın tanıtılmasında bu tür organizasyonlar yapacağız. Her ne kadar Ankara’nın denizi olmasa da Mogan Gölü, Başkentimizin denizi sayılır. Mogan Gölü tüm Ankara’ya açık, onları bekliyoruz” dedi.

Genç çift de, hayal gibi bir nikah yaptıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade ederek “Anlayışından ve desteklerinden dolayı Gölbaşı Belediye Başkanımız Yakup Odabaşı’na teşekkür ediyoruz. Bu nikah töreni gerçekten bir rüya gibi” diye duygularını ifade etti.

Genç çiftin nikahları kıyıldıktan sonra göl üzerinde düğün pastası kestiler ve birbirlerine ikram ettiler. Gelin, çiçeğini tekne üzerinde arkadaşlarına bırakırken, genç çift ayrıca tekne üzerinden 2 beyaz güvercini de gök yüzüne bıraktılar.
Kaynak: İHA