Chp İlçe Başkanı Sayın’dan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis Adilcevaz İlçe Başkanı Şerif Sayın, belediye başkan aday adaylarının AK Parti’yi çıkış noktası olarak gördüklerini savundu.

Chp İlçe Başkanı Sayın’dan Açıklama

CHP İlçe Başkanı Şerif Sayın, yerel seçimlerle ilgili açıklamasında, “Türkiye genelinde ve Bitlis bazında AK Parti’den belediye başkan aday adaylarının halk tarafından ne kadar uygun görüldüğü tartışılır. AK Parti’yi çıkış noktası olarak görenler, bence menfaat ve koltuk peşinde koşanlardır. Siyasi edebin olmadığı bir yerde, siyaset raydan çıkar. Eline dosyasını alan, 'Ben BDP'den aday adayım' diyor. Adamın ne fikri ne zikri var, ‘Ben Kürtlerin hakkını savunacağım’ diyor. Sanki Kürtler kendi haklarını savunamıyorlar. Bence Doğu'da siyaset Tellioğulları’yla Seferoğulları’nın işine döndü. Biri din diyor, diğeri dil diyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne diyoruz, bizim için insan önemlidir. Rengi, dili, dini ne olursa olsun amaç insan olmalıdır. Biz tüm renklerin kardeşliğini savunuyor, tüm dillerin barışını destekliyoruz. Biz doğru siyaseti destekliyoruz. Hizmet için millet için siyaset olmalı. Rant ve çıkarları için siyasete girenler bir gün bu halkı da rantı ve çıkarları için satacaktır” dedi.

Şivan Perwer ve Mesud Barzani'nin ülkeye gelişini de olumlu bulan Şerif Sayın, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde Kürtlerin ve Türklerin barış içerisinde yaşaması için bu tür adımları olumlu buluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA