Sınır Olayları

Genelkurmay Başkanlığından, kaçakçıların hududun Suriye tarafından hedef gözetmeksizin yaptığı ateşe karşılık verildiği ve kaçakçılık girişiminin önlendiği bildirildi.


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda Hatay'daki Şehit Çavuş M.Özeker Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, kaçakçıların 70-80 araçla 13-15 noktada toplandıkları ve sınıra yaklaşmaya çalıştıkları tespit edildi.

Grupların hududa yaklaşmamaları yönünde yapılan uyarıları dikkate almayarak ilerlemeye devam etmeleri üzerine Suriye tarafındaki gruptan hudut unsurlarına, hedef gözetmeksizin piyade tüfeği olduğu değerlendirilen bir silahla ateş edildi. Bunun üzerine askerler de angajman kuralları çerçevesinde, ateş edilen mevkiye ateşle karşılık verdi. Ardından yapılan müdahalenin ardından Suriye tarafındaki kaçakçılar bölgeden uzaklaştı. Türkiye tarafındakiler hudut hattından 100 metre geri çekildikten sonra bin 500 metrelik hat boyunca kaçakçılık girişimlerine devam etti.

Hudut unsurunın müdahalesi üzerine bu gruplar da bölgeden uzaklaştı. Olayla ilgili Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına, Askeri Savcılığa ve Reyhanlı Kaymakamlığına bilgi verildi.

Kaynak: AA