Lüleburgaz'dan Kısa Kısa

Lüleburgaz'da bir grup vatandaş, "Dünya Çocuk Hakları" günü dolayısıyla dilek balonu uçurdu.


Kongre Meydanında toplanan yaklaşık 100 vatandaş, yanlarında getirdiği dilek balonlarını uçurarak, "Dünya Çocuk Hakları" günü kutlandı.

Grup adına bir konuşma yapan Koray Şentürk, gün dolayısıyla dilek balonu uçurduklarını söyledi.

Dünyadaki tüm çocuklar için daha güzel yaşam dileğiyle dilek balonu uçurduklarını belirten Şentürk, "Dünyadaki tüm çocuklara özgürlük, yaşama, eğitim, sağlık gibi daha iyi hakların verilmesi için balonlarımızı uçurduk. İnşallah çocuklarımız savaşın olmadığı hep barışın olduğu bir dünya da yaşarlar" diye konuştu.

8 yaşındaki Melis Kaya da, çocuklar için daha güzel bir dünya yaratılması dileğinde bulunarak "Çocuklar savaşlarda ölmesin. Hep barış olsun ki biz çocuklar mutlu ve huzurlu olalım" dedi.

-Lüleburgaz Belediye Meclisi toplandı

Lüleburgaz Belediye Meclisi kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak başkanlığında, Ata İş Merkezinde gerçekleşen toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda konuşan Halebak, 2014 yılında belediye bütçesinin 85 milyon 469 bin olarak belirlendiğini söyledi.

Bütçedeki tek kuruşun dahi ilçe menfaatleri için kullanılacağını belirten Halebak, Lüleburgaz'ı çağdaş bir kent yapmak için çalıştıklarını ifade etti.

Bütçenin tüm ilçeye hayırlı olmasını dileyen Halebak, "15 yıldır Lüleburgaz'a birçok tesis kazandırdık. Şimdide kimsenin gözü arkada kalmasın. Daha güzel tesisler kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

-Kerbela Şehitleri anıldı

Lüleburgaz İmam Ali Camisi Derneğince Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Dernek başkanı Ali Tuncay, denek binasında yaptığı konuşmada Kerbela şehitlerini anmak için 200 vatandaşa yemek verdiklerini söyledi.

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 arkadaşının Kerbela'da susuz şehit edilişinin yasını tuttuklarını belirten Tuncay, Hz. Hüseyin'i unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

-Gençlik Parkını 32 bin 500 kişi ziyaret etti

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Gençlik Parkını yılın ilk 10 ayında 32 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğası ve koşu alanlarıyla bir cazibe merkezi haline gelen parkın ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Parkı özellikle öğrencilerin ziyaret ettiğini belirten Özkan, parkı ziyaret eden vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: AA