İzbaş İso 9001 Açıklaması

Kısa adı İZBAŞ olan İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. detaylı bir hazırlık ve başarılı bir denetim çalışmasının ardından ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001: 2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerini almaya hak kazandı.

İzbaş İso 9001 Açıklaması

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda yapılan, Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerini almaya hak kazanılması vesilesiyle bir araya gelinen İZBAŞ Belge Töreni’nde misafirlere hitap eden İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Eyüp Sevimli, “Dericiler olarak Yeşildere’de başlayan, Menemen’de kooperatif ve ardından da serbest bölge yapıları altında devam eden yolculuklarında, uzun soluklu bir yolda olduğumuzun bilincindeyiz. Küresel ve ekonomik koşulların kendimizi, kurumları, sektörleri etkilemekte olduğunu, bu değişken ortamda ayakta kalma mücadelesinde başarılı olmanın yolunun gelişmek olduğunu biliyoruz. Kalite yolculuğunda misyonumuz, kurumsal gelişim sağlayarak yerli ve yabancı yatırımcıların tercih edip, verimli bir şekilde faaliyet göstereceği uygun ortam ve koşulları hazırlamak, kaliteli hizmet vermektir. Dünya standartlarında bir bölge olarak gelişmek istiyoruz. Bu yönde en temel adımın, 2011 yılında gerçekleştirilen bölgedeki kurumsal kimlik değişimidir. Menemen Deri Serbest Bölgesi’nin adı, İzmir Serbest Bölgesi olarak değiştirilmiştir.

Yeni yatırımcı çekme, altyapıyı güçlendirme ve geliştirme, mevzuata dayalı konuları çözümleme ve hizmet iyileştirme çalışmalarına yönelmek İZBAŞ’ın kendilerine katkı sağlayacak yönde iş dünyası, kardeş kuruluşlar, kamu kurumları, yerel kuruluşlar, eğitim çevreleri ile diyalogların geliştirilmesi yönünde bir yaklaşımı benimsiyoruz. Bölge için önemli olan çevre konusunda tüm yasal mevzuatlara uyum sağlama, atık su arıtma tesisini, monodeponi alanını verimli olarak kullanma yönündeki hassasiyetlerimiz sürmektedir. Tüm bu faaliyetleri ‘Önce İnsan’ anlayışıyla, deneyimli bir ekiple, tüm çalışanların beklentilerini, iş sağlığı ve güvenliklerini gözeterek başardık.

Tüm bu çalışmaların entegre bir şekilde yürütüldüğünün önemli bir göstergesi olarak, uluslararası akredite bir kuruluş olan ISC firması tarafından yapılan belgelendirme denetimlerini başarı ile tamamlayıp, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001: 2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelerini almaya hak kazanmayı mutlulukla karşıladık. Başta profesyonel ekip olmak üzere yönetim temsilcilerine, Olgu Danışmanlık firmasına, İSC Uluslararası Standartlar ve Sertifikasyon Hizmetleri Ltd. Şti’ne ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.”dedi.

Son olarak, belgelerin alınmasının değil uygulanabilir ve sürdürülebilir olmasının önemine değinen Sevimli Bu belgelerle sorumluluklarının arttığını Bölgedeki firma ve İZBAŞ çalışanlarıyla birlikte gelişmeye, motivasyonlarını arttırarak devem edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA