Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları hakkında velilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.


Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, tüm ülkede adaleti ve eşitliği sağlamak adına ülke genelinden hazırlanan soruların Ankara'ya ortak havuza gittiğini ve o sorulardan çocukların imtihan olduğunu söyledi.

Yurtman, salonun dolmamasına dikkati çekerek, "Kendi çocuklarınızı için buradasınız. Salonumuzun dolmadığını görüyorum ama gelenle gelmeyen bir olur mu? Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum. Ortaöğretime Geçiş Sınavı olan daha önceden SBS olan imtihanlar kalkmış, bu sene yeni bir sınav sistemine geçilmiştir" dedi.

Sınavla ilgili velilere uyarılarda bulunan Yurtman, şunları kaydetti:

"O gün çocuklarımızın yanında cep telefonu ve iletişim araçları olmamaya özen gösterilsin. Eğer getirirlerse bu kopya vesilesi sayılacak ve sınavı geçersiz sayılacak. Örneğin bir sınıfta sınav varsa tüm okul tatil edilecek ve sınavı rahat yapmaları sağlanacak. Çocuklarımızın hiçbir şekilde moral ve motivasyonlarının bozulmaması lazım. Bunun için de önlemlerimizi alıyoruz. Çocuğunuza olan sevgi ve ilgiyi gösterin. Çocuklar anne sevgisini hissetsin. Bir sıkıntı olduğunda da okullarımızla ve yöneticileriyle görüşün. Öğretmenlerinize de danışın. Bu çocuklar sizin, onlar ise bizim emanetimiz. Herkes üzerine düşeni yapmakla sorumlu. Çocuklarımıza başarılar diliyorum."

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selda Altan, velilere sunum eşliğinde yeni sistemi anlattı.

Kaynak: AA