Lübnan'daki Patlamalar

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahyan, "Lübnan'ın güvenliği, İran'ın güvenliğidir. İran, Lübnan'a yönelik böyle çirkin bir saldırıya bir daha izin vermeyecek" dedi.


Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'yi ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Abdullahyan, "Tahran yönetimi, büyükelçiliklerini hedef alan bu saldırılara rağmen, aşırı grupların yürüttüğü 'tekfir' politikasıyla mücadele edecek" diye konuştu.

"İran, Siyonistlerce harekete geçirilen tekfirci terör odaklarının kirli ellerini Lübnan başta olmak üzere dost ve müttefik ülkelere uzatmasına bir daha hiçbir şekilde izin vermeyecek" ifadesini kullanan Abdullahyan, terörle mücadele konusunda komşu ülkelerle istişarelere ve görüşmelere devam edeceklerini belirtti.

Abdullahyan, güvenlik kavramının bölünmesinin mümkün olmadığını kaydederek, "Lübnan'ın güvenliği, İran İslam Cumhuriyeti'nin güvenliğidir" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Berri de söz konusu patlamaların sıradan bir saldırı olmadığını vurgulayarak, saldırıların, Lübnan halkını ve ülke istikrarını doğrudan hedef alan tehlikeli bir mesaj niteliğinde olduğunu savundu.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, dün İran Büyükelçiliği yakınlarında meydana gelen bombalı saldırılarda, arasında İran'ın Kültür Ataşesi eş-Şeyh İbrahim el-Ensari ve 4 Hizbullah militanının da bulunduğu 32 kişi yaşamını yitirmiş, 147 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA