Dünya Çoyuk Hakları Günü

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Çocuklarımızın şiddetten uzak, sıcak bir sevgi ortamında yetişmesi, gelecek nesillerin sağlığının sigortasıdır" dedi.


Alıcık, yaptığı açıklamada, çocukların emeklerinin sömürülmesinin, olumsuzluklara alet edilmesinin, çocuk hakları ihlallerinin başında geldiğini söyledi.

Çocuklara çağdaş yaşam koşullarında her türlü imkanı sağlamak herkesin görevi olduğuna değinen Alıcık, şunları kaydetti:

"Çocuklara şiddet, her şeyden önce insan hakları ihlalidir. Bu nedenle çocuklarımızın şiddetten uzak, sıcak bir sevgi ortamında yetişmesi, gelecek nesillerin sağlığının sigortasıdır. Çocuk hakları ihlallerinin önlenmesi için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme herkesin dikkat etmesi gereken en önemli uluslararası belgedir. Çocuklarımızın aç kalmadığı, iyi eğitim gördüğü ve çağdaş bir dünyada yaşamını sürdürdüğü ülke özlemiyle tüm çocuklarımızın Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, onlara sevgilerimi gönderiyorum."

Kaynak: AA