Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde mini bir zirve gerçekleştirdi.

Davutoğlu, Lüksemburg Dışişleri Bakanı İle Görüştü

Lüksemburg Dükü’nü uğurlamaya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Atatürk Havalimanı'nda ikili görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede İran, Türkiye'nin AB ilişkileri, Suriye ve Gaziantep’teki mülteci kampları konularının gündeme geldiği belirtildi.

Görüşmede Davutoğlu'nun Asselborn'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Lüksemburg Büyük Dükü Henri'nin 66 yıl aradan sonra gerçekleşen ziyaret sebebiyle duyduğu memnuniyeti ilettiği belirtildi. Asselborn'un ise Lüksemburg Büyük Dükü Henri'nin eşi Büyük Düşes Teresa ile Gaziantep’te Nizip'teki Suriyelilerin barındığı konteyner kenti ziyaret ettiğini hatırlattığı, burada sığınmacılara verilen hizmeti yerinde görerek, Türkiye'yi bir kez daha takdir ettiklerini ifade ettiği kaydedildi. Atatürk Havalimanında gerçekleşen mini zirvede İran’da gündeme gelirken Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, İran’ın Cenevre’deki toplantılara katılarak sorumluluk alması gerektiğini de Davutoğlu’na iletti. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerinde konuşulduğu kısa toplantıda, Lüksemburg’un Suriye’ye insani yardım yapacağını da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ilettiği öğrenildi. Görüşme sonrası Davutoğlu Asselborn'a sarılarak veda etti.
Kaynak: İHA