Büyükşehir Cbs, Ankara’yı Fethetti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, coğrafi bilgi sistemleri alanında imza atılan başarılı çalışmalarını Ankara’da gerçekleştirilen ‘IV.

Büyükşehir Cbs, Ankara’yı Fethetti
Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi’nde tanıttı.
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen, sekretaryası Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasınca yürütülen ‘Coğrafi Bilgi Sistemleri Kongresi’nin dördüncüsü, ‘Bugünü anlamak, geleceği kurmak’ temasıyla Ankara ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü olarak katılım sağlanan kongrede Bursa Büyükşehir Belediyesi standı büyük ilgi gördü. Kongreye Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Necla Yörüklü, Harita mühendisleri Mehmet Koşak ve Hasan Basri Kara ile Tarım Teknikeri Filiz Aydın ve CBS Operatörü Cemile Öztosun katıldı.

2 panel, 10 teknik oturum, 3 özel oturum ve poster oturumunun gerçekleştirildiği kongrede Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Necla Yörüklü, ‘Yerel Yönetimlerde CBS Uygulamaları ve Sonuçları’ başlıklı bir sunum yaptı.

Yörüklü, sunumunda Büyükşehir Belediyeleri CBS Platformu Başkanlığı’nı yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını ve platformun gelecek vizyonunu tanıttı. İçinde bulunulan bu çağda bilginin güçlü bir kaynak olarak algılandığını ve bilgi gerçeği üzerinden CBS kaynaklarının daha etkin kullanılması ve yönetilmesi gerektiğini belirten Yörüklü, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 6360 sayılı yeni yasa ile gelecek il sınırı yönetimine hazırlık çalışmalarını hızla sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, CBS Genel Müdür Vekili Okan Oflaz, Harita Genel Komutanı Yardımcısı ve Komutanvekili Tuğgeneral Metin Keşap ile yapılan görüşmelerde de güncel ve doğru bilginin başta kurum, kuruluş ve yöneticiler olmak üzere tüm bireylerin her türlü toplumsal karar alma sürecini olumlu yönde etkilediği belirtilerek, veri paylaşımında kolaylaştırıcı çözüm önerileri konuşuldu.

Kongrenin ikinci gününde ise ‘Merkezi ve Yerel Yönetimlerde CBS’, ‘Afet Yönetimi ve CBS’, ‘Kamuda Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları ve Sonuçları’, ‘Çevre ve Doğa Yönetiminde CBS’ ve ‘TUCBS-1’ başlıklarında özel ve teknik oturumların yanı sıra gençlik teknik oturumu ve firma sunumlarının yer aldığı oturumlar gerçekleştirildi.

Kongrenin üçüncü gününde de ‘CBS Uygulamaları-1’, ‘Karar Destek Sistemleri’, ‘Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri Uygulamaları ve Sonuçları’, ‘CBS Uygulamaları-2’, ‘Teknik Altyapı ve CBS’, ‘CBS Uygulamaları-3’, ‘TUCBS-2’ başlıklarında gerçekleştirilen özel ve teknik oturumların ardından kapanış oturumu ve sonuç bildirgesinin okunması ile kongre sona erdi.
Kaynak: İHA