Başbakan'ın Temelini Atacağı Trabzon Akyazı Stadyumu İnşaatında Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu İncelemelerde Bulundu

Temeli önümüzdeki Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarafından törenle atılacak olan Trabzon Akyazı Stadı'nın inşası tüm hızıyla sürerken, temel atma töreni öncesi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, inşaat sahasını gezerek proje hakkında brifing aldı.

Başbakan'ın Temelini Atacağı Trabzon Akyazı Stadyumu İnşaatında Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Belediye Başkanı Dr. Orhan Gevzi Gümrükçüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Kasım Cumartesi günü temelini atacağı Trabzon Akyazı Stadyumu ve Spor Tesisleri İnşaatı alanını yerinde inceleyerek Proje Koordinatörü İbrahim Nacar'dan çalışmalar hakkında brifing aldı.

Vali Öz, Akyazı Projesi'nin bütün Trabzon’un belki de bütün bölgenin özlemle beklediği ve yıllarca konuşulan bir proje olduğunu belirterek, "Bu artık hızlı bir şekilde gerçeğe dönüşüyor. Burası 800 dönümlük bir dolgu alanı oldu. Bu 800 dönümlük alanda 41 bin 500 kişil bir stadyum bunun yanında kamp eğitim merkezi, açık spor sahaları ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü hizmet binasıyla beraber burası Trabzon’a başarılı sporcular yetiştirmek için, Trabzon’un var olan spor altyapısını daha da güçlendirmek için alt yapı oluşturuyor. 700 günlük bir iş bitim süresi var. 2015 yılının Mayıs aylarında bu işin hedeflenmesi tahmin ediliyor. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde burada dolgu kodundan bazı revizyonlar gerekiyordu bu nedenle inşaat biraz ağır gitti. Onun için vatandaşlarımızdan bazıları bu iş ağır gidiyor diye duygulara kapıldılar. Ancak bunlar teknik sorunlardı. Bundan sonraki süreçte bizle müteahhidimiz ve TOKİ’yi yakından takip edip, bu sürecin gecikmeden sezonunda beklenilen döneminde bitirilmesini istiyoruz. Ancak diğer taraftan hızlı yapalım derken teknik gerekliliklerden tavız vermek istemiyoruz. Onun için işi adım adım takip ediyoruz" dedi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise yaptığı açıklamada, Akyazı Spor Kompleksi'nin yapımı ile birlikte bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a vaadinin gerçekleşmiş olduğunu vurgu yaparak, “Hani ‘gerçekleşmiştir, gerçekleşecektir’ söyleminin yersizliği şu anda atılmış olan temel ve yükselmekte olan stadımızın inşaatından görülmektedir. Sayın Başbakanımız daha öncede ifade ettiğim gibi 2007’de Akyazı Spor Kompleksi’nin sadece yasal düzenlemesini yapacağını Trabzon’da vaat etmiş olmakla beraber, Trabzon’a sevgisinden, bölgeye hizmetlerinden ötürü akabinde tekrar bizzat kendisinin tensip etmesi ve talimatlandırmasıyla Trabzon Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, TOKİ ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün protokolü çerçevesinde yine 61 proje vaadimizden biri olan büyük dev projenin gerçekleştiğini görmek bizi Trabzon halkı adına çok çok mutlu ediyor“ ifadelerini kulandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akyazı Spor Kompleksi’nin yapılmasındaki iradesinin onun Trabzon’a olan sevgisinin en büyük ifadesi olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “O göstergenin en büyük tezahürlerinden birisini 23 Kasım Cumartesi günü Trabzon’da bu alanda yaşayacağız. Genelde büyük yatırımlar da olsa temel atma törenlerine katılmayan Sayın Başbakanımız Trabzon halkına, Trabzon’un spordaki bir zirve kent olmasına gösterdiği ilgi ile Akyazı Spor Kompleksi’nin temelini bizzat kendisi gelip resmen atmış olacak. Trabzonspor’umuz İnşallah 2015-2016 yılında müsabakalarını yeni stadında yapacak” diye konuştu

Kaynak: İHA