Aydın'dan Kısa Kısa

Çine Belediyesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı İtalyan köprüsünün yanında bulunan yeşil alana Türk Bayrağı dikilecek.


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayrak direğinin 30 metre yüksekliğinde, bayrağın eninin 6 metre, boyununsa 9 metre olacağını söyledi.

Bayrağın dikiminin en geç üç hafta içerisinde tamamlanacağını kaydeden Dinçer, "Bu bayrak Çine'ye ayrı bir görünüm kazandıracak" dedi.

- Didim'de "Üniversiteliye Yönelik Ders Kitapları: Nasıl?" etkinliği

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu'nda "Üniversiteliye yönelik ders kitapları: nasıl?" etkinliği düzenlendi.

Didim Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'ndaki etkinlikte konuşan ADÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde Doç.Dr. Kerim Gündoğdu, "Farklı öğrenme stilleri ve stratejilerine göre ders Kitapları" konulu sunumunda öğrenme stilleriyle ilgili bilgi verdi.

ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Atila Yüksel, yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine yönelik kitapların nasıl hazırlanmasıyla ilgili bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.

Amaçlarının üniversite öğrencilerinin öğrenme stillerini anlamak olduğunu kaydeden Yüksel, "Öğrencilerimizin öğrenme stillerinin ne olduğunu anlamamız, eminim ki öğrencilerin daha donanımlı yetişmelerini sağlayacak temel kitapların hazırlanmasına da vesile olacaktır" diye konuştu.

- Çine'de ihtiyaç sahiplerine yardım

Çine ilçesinde dar gelirli bin 500 aileye kömür yardımı yapılacak.

Kaymakam Özkan Demir, her yıl olduğu gibi bu yıl da tespit edilen bin 500 ihtiyaç sahibi ailenin her birine 500'er kilogramlık kömür yardımı yapılacağını, ihtiyaç sahibi ailelerin Çine Kaymakamlığı'na müracaatta bulunması gerektiğini kaydetti.

Demir, ayrıca yardım amaçlı dağıtılan kömür çuvallarının üzerindeki "para ile satılamaz" ibaresine dikkati çekerek, kömürlerin satılmaması gerektiğini ve bu hususta sıkı denetimlerin yapılacağını belirtti.

Çine Orman İşletme Şefliğine ait arazide muhafaza edilen ve dağıtımına başlanılacak kömürün 750 ton olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA