İhd'den Termik Santrale Karşı Protesto
Şırnak Çevre Platformu üyeleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi üyeleri, kentte yapılması planlanan termik santraline karşı oturma eylemi gerçekleştirdi.

Şırnak Çevre Platformu tarafından düzenlenen protesto eylemine Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, Şırnak Çevre Platformu üyeleri, İHD Şırnak Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İHD Şırnak Şubesi üyesi Müslüm Tatar, termik santraline karşı mücadele etmek için bir araya geldiklerini söyledi.
Tatar, "Sermaye sahipleri ve bunlara destek veren siyasal erk şunu açıkça bilmelidir ki; Şırnak halkı, huzurlu ve barışçıl yaşamın olmazsa olmazı olan sağlıklı ve temiz bir çevre için her ne pahasına olursa olsun bu termik santralin yapımına izin vermeyecektir. Sermayedarlar açısından enerji cenneti olarak görülen Şırnak’ın zehir bataklığına çevrilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Bir dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren grup, daha sonra sessizce dağıldı.
