6. Uluslararası Lider Markalar Zirvesi

Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel, Türkiye'nin Çin'den sonra en fazla ekonomik büyüme sağlayan ülke olduğunu belirterek, "AB, bu potansiyeli kullanmazsa aptallık eder" dedi.


Mörfelden'deki bir otelde düzenlenen 6. Uluslararası Diplomatlar Birliği Zirvesi'nde konuşan Meinel, 2000 yılı öncesine kadar kafasındaki Türkiye resminin çok farklı olduğunu, Türkiye ziyaretiyle düşüncelerinin tamamen değiştiğini söyledi.

Türkiye temasları sırasında Ankara ve İstanbul'u ziyaret ettiğini ve Türkiye'nin Almanya'dan tanıdığı ülke olmadığını gördüğünü vurgulayan Meinel, "Avrupalı bir Türkiye ile karşılaştım. Türkiye'ye karşı eleştirel yönde düşüncesi olanlar İstanbul'u görsünler" diye konuştu.

AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu da söyleyen Meinel, Türkiye'nin tüm Arap ve Kuzey Afrika ülkelerine açılan bir kapı olduğunu ifade etti.

Günther Meinel, şöyle devam etti:

"Türkiye, Çin'den sonra en büyük ekonomik büyüme oranına sahip. AB, bu potansiyeli değerlendirmezse aptallık eder. Türkiye Müslüman bir ülke olmasaydı çoktan AB'ye girerdi. Bu düşünce kapalı kapılar ardında dile getiriliyor. Bu nedenle AB'ye karşı benim görevim, İslamın bir barış dini olduğunu göstermektir."

- Yunanistan'daki ekonomik kriz

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krize de değinen Meinel, bu ülkenin AB'den borç istemesini, "eşinden sürekli para isteyen fakat parayı nereye harcadığını söylemek istemeyen bir aile modeli' olarak niteledi.

Meinel, Yunanistan'ın çok paraya ihtiyacı olduğunu söylediğini ancak bütçe görüşmelerine Avrupa'nın da müdahalesini istemediğini belirterek, "AB bu şekilde devam edemez. AB merkezli ekonomi, maliye ve dışişleri bakanlığına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

- Markalaşmanın önemi

Lob'in Europe Başkanı Fahri Ustaoğlu da 26 yıldan bu yana tüketici ve kalite konulu çalışmalar yaptıklarını, Türk iş dünyasının deneyimlerini paylaşarak, kalitede geldiği noktayı anlattıklarını ifade etti.

Ticarette markalaşmanın önemine dikkati çeken Ustaoğlu, "Alman malı kavramı ve imajı dünyada kesintisiz kabul edilen bir güç. Üzerinde 'Alman Malı' yazan bir ürün sorgusuz sualsiz insanların büyük bir çoğunluğu tarafından satın almada güven duygusunu uyandırıyor. Türkiye'de üretilen ürünlerin aynı değere ulaşması için çalışmalıyız" diye konuştu.

Zirveye Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Gündüz ile Türkiye ve Almanya'dan çok sayıda iş adamı katıldı.

Kaynak: AA