Tıp Profesörü 'Ankara'yı Yaktı'

Polisiye film severlerin ilgi gösterdiği, Serdar Akar'ın yönettiği, Erdal Beşikçioğlu, Sanem Çelik, Nejat İşler ve Aslı Tandoğan'ın oynadığı "Behzat Ç. Ankara Yanıyor" filminde bir de tıp profesörü rol aldı.


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Bayramoğlu, filmde emniyet genel müdürünü canlandırdı.

Yapım şirketindeki bir tanıdığı vasıtasıyla daha önce aynı isimli dizide kısa bir rol alan Bayramoğlu, film için gelen teklifi de geri çevirmediğini söyledi.

"Behzat Ç. Ankara Yanıyor" filminde emniyet genel müdürünü oynadığını ifade eden Prof. Dr. Bayramoğlu, "Benim için çok keyifli değişik bir tecrübe oldu" dedi.

"Hekimlik mi zor yoksa oyuncululuk mu?" sorusu üzerine Bayramoğlu, şunları kaydetti:

"İkisi de zor. Filmin çekimleri çok uzun sürüyor. Bazen bir sahnenin çekimi saatler alıyor, 5 dakikalık bir sahne 5-6 saatte çekiliyor. Bazen de çekimin tekrarlanması gerekiyor. Sanatçılar gerçekten büyük bir özveriyle çalışıyor."

Kendisini filmde izlerken heyecanlandığını belirten Prof. Dr. Bayramoğlu, "Filmi izleyen hastalarım arayıp tebrik ediyor. Geri dönüşler çok olumlu" dedi.

Bayramoğlu, oyunculuğu çok sevdiğini ifade ederek, "Başka film teklifleri gelirse kabul eder misiniz?" sorusuna, "Neden olmasın, değerlendiririm" yanıtını verdi.

Kaynak: AA