Sardunya'daki Hortum

İtalya Başbakanı Enrico Letta, "Kleopatra" hortumunun vurduğu can kaybı ve maddi hasarın oluştuğu Sardunya adasına gitti.


Hortum felaketinden en çok etkilenen ve can kaybının yaşandığı Olbia kentine giden Başbakan Letta, felaket bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Letta, "Devlet, maksimumunu veriyor. Bunu söylemek için buraya geldim. Bu sabah, bakanlar kurulunda, 20 milyon avro kaynak ayrıldı bu krizden çıkmak için" dedi.

Bu arada, kayıp sayısındaki belirsizlik nedeniyle ölü sayısı da sürekli değişiyor. İtalyan haber ajansı ANSA'nın son geçtiği haberde, kayıp 2 kişiden birinin canlı bulunmasıyla ölü sayısı 16 olarak düzeltilirken, bir kişinin kayıp olduğu belirtildi.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan gönderdiği iletisinde, Sardunya'daki trajedinin kendisini derinden etkilediğini belirterek, inananlardan olayın kurbanları ve özellikle çocuklar için dua edilmesini istedi.

AB Bölgesel Politikalar Komiseri Johannes Hahn da yaptığı açıklamada, ilerleyen günlerde, haftalarda İtalya'dan Sardunya'ya ilişkin gelecek talepleri değerlendirmeye hazır olduklarını ve adadaki durumu yakından takip ettiklerini bildiridi.

Sosyal paylaşım sitelerinde de Sardunya'ya yardım için açılan hesap numaraları yer alırken, adaya yardım edilmesi çağrısında bulunuldu.

Kaynak: AA