Kadirli’de Aşure Etkinliği

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri Kadirli şubesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen aşure etkinliğinde yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kadirli’de Aşure Etkinliği

Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan cemevi bahçesinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. 15 yıldır geleneksel olarak aşure etkinliği düzenlediklerini belirten Alevi Kültür Dernekleri Kadirli Şubesi Başkanı İbrahim Tunç yaptığı konuşmada her kesimden insanın etkinliğe katılmasının kendilerini memnun ettiğini ve etkinliğe önceki yıllara oranla katılımın yüksek olduğunu belirtti.

"Bizim ayrımız ötekimiz olmaz" diyen Tunç şöyle devam etti:
“Binlerce yıldan beri Anadolu’da yaşatılan bir inanç ve kültür geleneğini hep birlikte yaşatmaya devam ediyoruz. Muharrem ayı bir çok tarihsel olayla anılsa da bizim için bu ayı önemli kılan kerbela olayıdır. Bu olay ehlibeyt aşığı tüm insanları derinden üzmüştür. Varlığın birliğine inanan bir inançtan geliyoruz.”
Kadirli Belediye Başkanı Dr.Ömer Tarhan ise etkinlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin göstergesi olan bu tür etkinliklere her zaman destek verdiklerini ve bundan sonra da vereceklerini belirtti

Yöresel sanatçıların şarkıları ve semah gösterileriyle devam eden aşure etkinliği, aşure ikramıyla sona erdi.
Kaynak: İHA