Chp’den, Atso’ya İkinci Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamları ve STK’ların yaptığı ‘siyasi’ toplantıya ikinci tepki geldi.

Chp’den, Atso’ya İkinci Tepki

CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş’un ardından ikinci tepki İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ülger’den geldi. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda yapılan toplantıda AK Parti’den aday adayı olan 19 kişi içerisinden 3’ünün belirlenmesiyle ilgili toplantı yapılmıştı. Yapılan toplantıya olumlu veya olumsuz eleştiriler devam ediyor.

Son olarak CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ülger, ATSO Başkanı Mustafa Uslu’ya tepki göstererek, ATSO’nun yaklaşık 3 bin üyesi olan tüccar ve sanayicilerden oluşan bir kurum olduğunu belirterek, işleyişi resmi, idaresi sivil olan bir kuruluş olduğunu söyledi.

Mehmet Ülger, “ATSO, Adıyaman’ın ekonomisi ve sanayisinin gelişimi için çalışır. 30 yıllık ATSO tarihinde ilk defa başkanı ve bir grup iş adamları ile AK Partili adaylara yön vermek istemişlerdir. Bu hareket Adıyaman’a ve AK Partiye hakarettir. Çünkü ilde yaşayan 250 bin nüfus hiçe sayılarak partinin il ilçe teşkilatları delegeleri ve üyeleri hiçe sayılarak ATSO başkanı ve birkaç işadamı ‘bizim seçtiğimiz olsun’ demektedirler. Bize göre ATSO başkanının derhal istifa etmelidir.

Şu bilinmelidir ki demokratik Cumhuriyetlerde dağdaki çobanında oyu aynıdır, tepedeki beylerinde oyu aynıdır. Kaldı ki ilimizde sadece AK Parti yok. CHP, MHP, BDP, BBP, SP gibi partilerde var. Onlar neden temayül yoklamasında yok? Çünkü: bunların düşüncesine göre sadece AK Parti kazanır. Ama unutulmamalıdır ki geçtiğimiz seçimlerde bir Şanlıurfa örneği var. Ceketimizde assak kazanırız diyenlere Şanlıurfa halkı gereken dersi vermiş bağımsız adayı kazandırmıştır. Bu toplantıdan sonra Adıyaman halkı da bizler kuzu değiliz deyip bir siyasi duruş sergileyecek.

ATSO meclisi ve yönetiminindi bu toplantıdan haberdar olmadığı anlaşılmıştır. Yine tekrar ediyorum ki ATSO resmi bir kurumdur, gece vakti kapılarını açıp siyasete yön vermek için toplantı düzenleyemez. Bu suç olmaktan öte Adıyaman halkına yapılan bir saygısızlıktır. Adıyaman halkından özür dilenmelidir. ATSO siyasete yön verme, aday belirleme yeri değildir. Mustafa Uslu veya diğerleri kendi fabrikalarının bahçesinde bu toplantıyı yapacaklarsa yapsınlar. Konunun ciddiyeti Adıyaman’da infiale yol açmıştır. Huzur kenti ilimizde barış ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara Adıyaman halkı seçimlerde cevabını oyları ile vereceklerdir. Yine konu bir ihbar niteliğindedir. Başbakanlık Sanayi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı derhal soruşturma başlatması gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA