Beyrut'taki Patlama

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Beyrut'un güney mahallelerinden Bir Hassan'da bugün meydana gelen ve İran Büyükelçiliği'ni hedef alan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor, diplomatik bir misyonu böyle bir saldırıya maruz kalan İran'a taziye dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

Saldırının, ilk belirlemelere göre 20'nin üzerinde can kaybı ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtığına değinilen açıklamada, "Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Lübnan'ın istikrarını hedef alan eylemlere bir yenisinin eklenmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölge güvenlik ve istikrarının Suriye'deki çatışmalar nedeniyle giderek daha fazla tehdit altına girdiği bir ortamda, Lübnan'ın güvenliği ve toplumsal uyumunun korunması daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Lübnan'daki tüm kesimlerin bu konuda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerine olan inancımız tamdır. Türkiye, her zaman olduğu gibi dost ülke Lübnan'la dayanışmasını sürdürecektir."

Kaynak: AA