2017 Deafolimpik Oyunları

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi Başkanı Valery Rukhledev ve beraberindeki heyet, 2017 yılında Samsun'da yapılması planlanan 23. Deafolimpik Oyunları için kentte incelemelerde bulundu.


Heyet üyeleri, beraberlerindeki Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Organizasyon hakkında bilgi veren Altunsoy, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı spor organizasyonlarında kendini gösterdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dünya artık Türkiye'nin böyle şampiyonalar yapabileceğini gördü. Samsun'da 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları yapma isteğimiz yetkililer tarafından olumlu karşılandı. Sayın Rukhledev ve heyet, olimpiyat yapılacak tesisleri görmek için Samsun'a geldi. Kendileri olimpiyat için görüşlerinin olumlu olduğu belirtti.

Komite aralık ayında kararını verecek, biz de 120 ülkeden 7 bin sporcunun katılacağı olimpiyata Samsun'un hazır olduğunu düşünüyoruz."

ICSD Başkanı Rukhledev ise Türkiye'de olmaktan ve Türk insanının misafirperverliğinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Türk yetkililerin olimpiyatları çok istediğini belli ettiğini, kendilerinin de olimpiyatların Samsun'da yapılmasını istediklerini anlattı.

Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da Samsun'un 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'na hazır olduğunu söyledi.

İşitme engelli ICSD Başkanı Rukhledev'in ziyaretindeki ifadeleri, işaret dili uzmanları tarafından önce uluslararası işaret diline, daha sonra da Türkçe işaret diline çevrildi.

Ziyarete, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, ICSD Başkan Yardımcısı Dimitry Rebrov, ICSD üst yöneticisi Mark Cooper da katıldı.

Kaynak: AA