Tsk'da Tatbikatlar

TSK, bilgisayar destekli komuta yeri ve elektronik harp yeri tatbikatları yapacak.


TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye-Afganistan-Pakistan Tabur Görev Kuvveti Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Tatbikatının; 18-22 Kasım 2013 tarihleri arasında, Ankara Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığı Muhabere Simülasyonu ve Lider Eğitim Merkezi'nde icra edileceği bildirildi.

Katılımcı ülkeler arasında iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmayı amaçlayan ve bu yıl ilk kez icra edilecek tatbikata üç ülkeden toplam 49 personel katılacağı kaydedildi.

-Elektronik Harp-

Türk Silahlı Kuvvetleri Elektronik Harp Denemeleri'nin; 18-22 Kasım 2013 tarihleri arasında, Antalya Körfezi'nde yapılacağı belirtildi.

TSK unsurlarının Elektronik Harp etkinliğini belirlemek, teknik ve taktiklerini değerlendirmek ve platformlar arasında uyum sağlamayı amaçlayan tatbikata Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TUBİTAK-BİLGEM ve ASELSAN'dan ilgili unsurların katılması planlanıyor.

-"Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı"-

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Sheraton Otel'de yarın başlayacak ve iki gün sürecek "Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı" gerçekleştirilecek.

Konferansta, yarın Türk Silahlı Kuvvetleri adına Türk Silahlı Kuvvetleri Siber Savunma Komutanı tarafından "Siber-Yeni Bir Savaş Alanı" konulu konuşma yapılacak.

Söz konusu konferansa; ABD, Azerbaycan, Brezilya, Finlandiya, Güney Kore, İngiltere, İtalya, Kanada, Macaristan ve Türkiye'den kamu, özel sektör ve askeri temsilciler konuşmacı ve dinleyici olarak katılacak.

Kaynak: AA