Samsun'da 'Aile Eğitim Programı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen "Aile Eğitim Programı" Samsun'da başladı.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, programın açılışında yaptığı konuşmada, kadına şiddetin önemli bir sorun haline geldiğine işaret etti.

Son zamanlarda huzurevi, kadın konukevleri ve özel bakım evlerinin dolduğunu belirten Yıldırım, "Günümüzde sahipsiz bakıma muhtaç olan yaşlı, engellilerin sayısı artmaya başladı.

Kadına şiddet önemli bir sorun haline geldi. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştiremez olduk. Suça sürüklenen, suç mağduru, cinsel istismara uğramış, uyuşturucu kullanan ve ailesinden kopan çocuk sayısı artık gözle görülür hale geldi" dedi.

Yaşlılara, engellilere, kadınlara ve çocuklara barınma yerleri açmanın ve onlara para vermenin sorunu çözmediğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu gibi sorunların temelinde hep aile sorunları var. Eğer biz aile yapımızı yıkıcı unsurlara karşı koruyabilir ve kendi iç dinamiklerimizi harekete geçirebilirsek zamanla tüm sorunlar kendiliğinden çözülecektir. Ama maalesef toplumun temel dinamiği olan aile sarsılmakta ve ailedeki yozlaşmalar, tatminsizlikler ve iletişimsizlikler parçalanmalara sebep olmaktadır."

Programın açılışına Vali Yardımcısı Hasan Özhan ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal da katıldı.

Beş gün sürecek programda kamu kurumlarından 60 katılımcıya hukuk, sağlık, medya ve iktisat başlıklarını içeren 5 alandan 23 farklı konu anlatılacak.

Kaynak: AA