Sağlık-sen'den Eğitim Atağı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, sendika olarak Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereğince 4. dönem yüksek lisans programı derslerinin başladığını bildirdi.


Tekin, yaptığı açıklamada, protokol kapsamında önceki Murat Atılgan Orta Okulu'nda "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" derslerinin başladığını kaydetti.

Sağlık-Sen'in Türkiye'de sendikacılık anlayışını değiştiren bir sendika olduğunu, diyalog sendikacılığını benimseyerek insan merkezli, hizmet odaklı sendikacılık yaptığını ifade eden Tekin, sendika olarak eğitime ve öğretime büyük önem verildiğini vurguladı.

Sağlık-Sen üyelerinin kariyer basamaklarını hızla tırmanarak, kendi alanında uzman deneyimli birer yönetici olmalarını arzuladıklarını ifade eden Tekin, şunları bildirdi:

"Bunun için Memur-Sen akademinin anlaşmalı üniversitelerinden olan THK Üniversitesi ile iş birliği halinde, yüksek lisans programlarının 4'ncüsünü 'Sağlık Kurumları İşletmeciliği' alanında açtık. Sağlık kurumlarının üst düzey eğitime sahip, işinin ehli yöneticiler tarafından idare edilmesini hedefliyoruz. Sendikamız, sağlık alanında klasik ücret sendikacılığı algısını zihinlerden silecek projelere birbiri ardına imza atıyor. Bu noktada sağlık çalışanlarının eğitim ve öğretim standartlarının yükseltilmesine büyük önem veriyoruz."

Tekin, Sağlık-Sen'in hedefinin hemşire, ebe, sağlık memuru ve diğer yardımcı sağlık personelleri ile sağlık eğitim enstitüsü mezunu çalışanların eğitim seviyesini dünya standartlarının üzerine çıkartmak olduğunu aktardı.

Gelişmiş ülkelerde var olan sağlık kurumlarının eğitimli profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesinin, Sağlık-Sen'in bu yaptığı çalışmalarla ülkemizde de kısa sürede gerçekleşmiş olacağına dikkati çekti.

Kaynak: AA