Mehmet Öcalan Açıklaması

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşecek olan Mehmet Öcalan ,"Süreci götüren evet, devlettir ve hükümettir.

Mehmet Öcalan Açıklaması
Aynı zamanda Öcalan'dır. Diyarbakır'da sanki aralarında bir sözleşme yapmışlardı. Kimse Öcalan'ı gündeme getirmedi" dedi.


Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, diğer mahkum yakınları Felek Cızlaşmak ve Pervin Oduncu ile birlikte sabah saatlerinde Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığına geldi. Burada araç içinde açıklamalarda bulunan Mehmet Öcalan, hafta sonu Diyarbakır'da, Mesut Barzani'nin de katıldığı programı yorumladı. Mehmet Öcalan, ada dönüşünde de açıklamalarda bulunacağını belirterek, "Şu anda adaya gidiyoruz. Dönüşte bir şeyler varsa söyleriz. 2 gündür herkesin bildiği gibi Diyarbakır'da her ne isim koyarsanız koyun, başbakan orada süreçle ilgili bazı iyi şeyler söyledi.

Umarız ki başbakanın dediklerini herkes görebilir. Bu söylediklerinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Diyarbakır'a belli bazı şahsiyetler geldi. İsimlerini söylemek doğru değil. Süreci götüren evet, devlettir ve hükümettir. Aynı zamanda Öcalan'dır. Sanki aralarında bir sözleşme yapmışlardı. Kimse Öcalan'ı gündeme getirmedi. Doğru bir şey değildir. Gerçek neyse onu deselerdi. Daha uygun ve doğru olabilirdi" dedi.

Araç içinde bekleyen Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları, jandarmadaki kontrollerin ardından adaya hareket etti.
Kaynak: İHA