Çiğlililer'den Başkan Solak'a Açıklaması

Çiğlili vatandaşlar Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak için ikinci kez dev buluşma gerçekleştirdi.

Çiğlililer'den Başkan Solak'a Açıklaması
Elit Düğün Salonu’nu dolduran 2 bin kişi seçimlerde Başkan Metin Solak’a ikinci kez görev istedi.
Geçtiğimiz haftalarda Çiğlili kadınlar Başkan Metin Solak için buluşma gerçekleştirirken, bu kez çok sayıda vatandaş Elit Düğün Salonu’nda toplandı. Büyük coşku tezahürat ve alkışlarla salona giren Başkan Metin Solak coşkulu kalabalık tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Destek toplantısına Başkan Solak’ın eşi Ayfer Solak, çocukları ile ailesinin diğer fertleri de katıldı.

Salonu dolduranlar “Çiğli CHP ile CHP Metin Solak’la güzel demek için, Çiğli’de çağdaş, sosyal belediyecilik anlayışın devamı için, 5 yıl daha demek için ve yanınızdayız demek için” Başkan Solak’ın yanında olduklarını belirttiler. Salonun duvarlarında “Bu sevgi senin için, bu coşku senin için”, “Metin Solak 7’den 70’e tüm gönüllerde” ve “Metin ol, Çiğliyi hep birlikte kazanacağız” ve “gururumuzsun” yazılı pankartlar dikkat çekti.

MASALARI TEK TEK GEZDİ
Salonda kendisi için toplanan destekçilerinin masalarını tek tek dolaşarak onlara teşekkür eden Başkan Solak, vatandaşlarla sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Nilüfer Sarıtaş da en sevilen türküleri salonu dolduran kalabalığa seslendirdi. Çalınan coşkulu ezgiler eşliğinde Başkan Metin Solak bol bol halay çekti. Daha sonra sahne alan Kardeşler Muhabbet grubu da salonu söyledikleri türkülerle eğlenceli bir gün yaşattı.

İŞİMİZ ÇOK YOLUMUZ UZUN
“Çiğli Solak el ele, güzel günlere” sloganı eşliğinde konuşması sık sık kesilen Başkan Metin Solak, 4 yılda çok zor günler yaşadığını ancak şimdi gelinen noktada çok iyi işler başarmış olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Görev yaptığı süre içinde kimseyi ötekileştirmediğini, herkesi kucakladığını ve herkese eşit hizmet ürettiğini belirten Başkan Solak, “Her şeye rağmen, önümüze çıkarılan her türlü engele rağmen Çiğli’ye hizmet etmeye çalıştım. Hiç kimseyi ötekileştirmedim, kimseye kapımızı kapatmadım, kimsenin hakkında olumsuz cümle etmedim. İşimiz hizmet etmekti ve bunu da en iyi şekilde yapmaya çalıştık” dedi.

Görev yaptığı sürede önemli hizmetler gerçekleştirdiğini belirten Başkan Solak şöyle konuştu: “Büyük sorumluluklar aldık, büyük sıkıntılar yaşadık. Tek amacımız vardı, belediyemizin sorunlarını çözmekti. Çalışan arkadaşlarımızın birikmiş maaşlarını ödedik. 100’e yakın hizmet aracı satın aldık. Sosyal tesisler yapmaya çalıştık. Şantiye hizmet binası tamamladık, yaşlılarımıza kişisel bakım yapıyoruz. Onları hastaneye götürüyoruz. Bir yandan yollar kaldırımlar yapıyoruz. Birbirimize karşı duyarlı olmaya çalışıyoruz. İki üniversite getirdik ilçemize. Çiğli’yi denizle buluşturmak için çalışmalarımızı yaptık. Sosyal tesisler yapıyoruz. Ama diyorum ki işimiz çok, yolumuz uzun. Şu ana kadar yaptıklarımızı daha çok yapmak istiyoruz. Şunu bilin ki size hizmet etmenin, sizin önünüzde çıkan bütün engelleri kaldırabilmenin gayretiyle gece gündüz çalışıyorum. Hep birlikte çalışacağız. Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyeti dimdik ayakta tutacağız. Yolumuz açık olsun.”
Kaynak: İHA