Lüleburgaz'dan Kısa Kısa

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce okul kantinlerinin denetlendiğini bildirdi.


İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini söyleyen Yılmaz, kantinlerde sağlıklı yiyeceklerin satılması konusunda kantincilere uyarıda bulunulduğunu, kantin denetimlerinin devam edeceğini kaydetti.

- Filipinler'e yardım kampanyası

Lüleburgaz Müftüsü İsmail Günay, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Vakfı'nca Filipinler'e yönelik yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filipinler'de meydana gelen tayfunda mağdur olan insanlara el uzatmak istediklerini söyledi.

Evsiz kalan ve yardıma muhtaç olan insanlara yardım yapmanın insanlık görevi olduğunu belirten Günay, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet İşleri Vakfımızca başlatılan yardım kampanyasına Lüleburgaz Müftülüğü olarak destek vermek istiyoruz. Hem dinimizin hem de insanlık gereği yardıma muhtaç kişilere yardım etmek görevimizdir. Lüleburgazlı vatandaşlar a bu duyarlığı her zaman gösterdi ve bundan sonra da gösterecektir" diye konuştu.

- İŞKUR'a 2 bin 721 iş başvurusu yapıldı

İŞKUR Lüleburgaz Şube Müdür Vekili Muammer Gamsız, iş başvurularının yoğun olduğunu bildirdi.

Gamsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 ayda 2 bin 721 iş başvurusu yapıldığını söyledi.

Lüleburgaz'da işsizlik oranını düşürmek istediklerini belirten Gamsız, "Yeni kurulan bir şube olarak çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. 5 ayda 2 bin 721 iş başvurusu yapıldı. Başvuru sahiplerinin vasıflarına göre 779 kişi istihdam edildi" dedi.

Kaynak: AA