Diyaliz Hastaları Vize’de Tedavi Görecek

Kırklareli’nin Vize İlçesi Devlet Hastanesi önümüzdeki günlerden itibaren Diyaliz hastalarına yönelik tedavi hizmetine başlayacak.

Diyaliz Hastaları Vize’de Tedavi Görecek

Konuyla ilgili Vize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Öztürk yaptığı açıklamada son 1 yıldan beri Sağlık Bakanlığı’ndan ilçedeki diyaliz hastalarının daha konforlu hizmet alabilmesi için alınan onay neticesinde 5 diyaliz cihazı geldiğini ifade etti.

Diyaliz cihazlarının gelmesiyle Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Vize Devlet Hastanesi tarafından alt yapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandığını dile getiren Öztürk, “ Şu anda çalışmaların sonuna gelinerek Kasım ayı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. İlçemiz sınırları içerisinde 20’nin üzerinde diyaliz hastası bulunmaktadır. Diyaliz tedavisi hastalar için yorucu, masraflı ve psikolojik açıdan yıpratıcı bir tedavidir. Hastalarımızın bu hizmeti en yakın yerde almalarını sağlayarak özel eğitim almış Doktor, Diyaliz Hemşireleri ve birim personelinden oluşan diyaliz ekibimizle en iyi hizmeti vererek hastalarımıza diyaliz tedavisiyle barışık, kaliteli bir yaşam sunmayı amaçlamaktayız.
Ayrıca Vize Devlet Hastanemizde doğum salonunu içine alan tam donanımlı, hizmet kalite standartlarına uygun Ameliyathanenin hizmete açılması, Acil Servisin revizyonu, personel ve Hekim istihdamının arttırılması gibi daha birçok yenilikler yapılmıştır” dedi.

Kaynak: İHA