Van'dan Hollanda'ya Uyuşturucu

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Van, Batman, Hakkari ve Hatay'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Hollanda'ya sevk edilmesi planlanan 20 kilo 660 gram eroin ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden temin edilen uyuşturucunun Van üzerinden İstanbul'a buradan da Hollanda'ya sevk edileceğini belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, yürütülen çalışmalar kapsamında Van, Batman, Hakkari ve Hatay'da tesbit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, İ.D'nin kullandığı otomobil Van-Erciş karayolunun 12. kilometresinde durduruldu.

Otomobilde yapılan aramada, yakıt deposu ile koltuk altlarında oluşturulan gizli bölmelerde 40 paket halinde 20 kilo 660 gram eroin bulundu.

Polis, Hollanda'ya uyuşturucuyu götüreceğini belirlediği S.T'yi Hatay'da, U.Ş, S.K. ve R.D'yi ise Van, Batman, Hakkari'de gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen R.D, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, İ.D, U.Ş. ve S.T. tutuklandı.

Kaynak: AA