THY'de Kur'an ve ezan dönemi

Türk Hava Yollarının İstanbul Ankara seferinde hoparlörden Kur'an ve ezan okundu.

THY'de Kur'an ve ezan dönemi
Türk Hava Yolları'nın bazı seferlerinde Kur'an ve ezan okunması bazı kesimleri rahatsız etmiş durumda. Olay İstanbul- Ankara seferli yolcu uçağında cereyan ediyor. İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Ergun Öztürk ise durumu hemen Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan'a aktarıyor.

İstanbul barosuna kayıtlı Avukat Ergun Öztürk THY uçuşlarında kur'an ve ezan okunmaya başlandığını bildirdi. Öztürk, 3 Kasım 2013 günü THY'nin TK 2158 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul Atatürk havalimanından Ankara 'ya gelirken hoparlörden Kur 'an ile ezan okunduğunu söyledi. Uçakta yaşadıklarını Gazeteci Emin Çölaşan'a aktaran Avukat Ergun Öztürk şunları yazdı:

' 3 Kasım 2013 günü Türk Hava Yollarının TK 2158 uçağı ile Atatürk havalimanından Ankara 'ya uçarken, uçakta hoparlörden Kur 'an ve ezan okundu. Uçağın hostesine 'Biz Suudi Arabistan 'a değil Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara 'ya gidiyoruz. Kur 'an ve ezan okunmasına karşı değiliz ama bunun yeri camidir. Bunu protesto ediyorum, bu ne rezalettir. Lütfen pilota söyleyin de bir açıklama yapsın. Aksi takdirde durumu medyaya bildireceğim ' dedim. Pilot hiçbir açıklama yapmadı'

Çölaşan da,' Bu THY kafası apronda kurban niyetine deve kesmiş ve ülkemizi bütün dünyaya rezil etmeyi başarmıştı. Şimdi Kur 'an ve ezan okutmuş, çok mu ! Allah kabul etsin, günahlarını affetsin' diye yazdı.