Spd Olağan Genel Kurulu Sona Erdi

Hristiyan Birlik partileri ile koalisyon görüşmeleri yapan Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, içinde çifte vatandaşlığın yeniden başlatılmasına yönelik düzenleme olmayan bir koalisyon sözleşmesini partisine sunmayacağını söyledi.


Gabriel, Leipzig kentindeki SPD Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Birlik Partileri ile yaptıkları koalisyon görüşmelerinde asgari ücret, 45 yıl sigortalı çalışanlara kesintisiz emeklilik ücreti, eşitlik, eğitim ve silah satışlarının sınırlandırılması konularında SPD'nin ilerleme sağlayabileceğini söyledi.

Birlik Partileri ile müzakerelerin sürmesinden yana olduğunu kaydeden Gabriel, bir sosyal demokrat olarak kendisinin inanmadığı şeylerle kuruluşun 150| yılında SPD'yi koalisyon anlaşmasına götürmeyeceğini vurguladı.

Görüşmelerde SPD'nin kendi hedeflerini başarması durumunda Birlik Partileri ile koalisyon kurması gerektiğini belirten Gabriel, "SPD'ye, içinde çifte vatandaşlık olmayan bir koalisyon sözleşmesini sunmayacağım" dedi.

Sigmar Gabriel, Leipzig kentinde domuz kafaları bırakılan yeni yapılacak olan caminin arazisini ziyaret ettiğini belirterek, ırkçılıkla mücadele için daha fazla maddi kaynak ayrılmasını istedi.

Bu arada, 14 Kasım'da başlayan SPG Olağan Genel Kurulu, 2014 yılında yapılacak Avrupa Parlementosu seçimleri için adayların belirlenmesi ile sona erdi.,

Öte yandan SPD Olağan Genel Kurulu'nda, Gabriel ve Genel Sekreter Andrea Nahles ile yönetim kurulunda yer alan bazı üyelerin geçmiş genel kurullara göre düşük oy alması delegelerin yönetimi cezalandırdığı ve koalisyon görüşmelerinde sağlam duruş sağlamaları yönünde uyardığı yorumlarına neden oldu.

Almanya'da 22 Eylül'de yapılan genel seçimlerinden zaferle çıkan Hristiyan Birlik partileri hükümet kurmak için SPD ile koalisyon görüşmesi yapıyor. Koalisyon görüşmelerinin 27 Kasım'a kadar tamamlanması bekleniyor.

SPD, taraflar arasında anlaşmaya varılan ve koalisyon sözleşmesine yazılacak olan kararları yaklaşık 470 bin üyesine oylatacak.

Kaynak: AA