Şivan Perver ve Barzani Diyarbakır'da

37 yıldır ülkesinden uzakta yaşayan sanatçı Şivan Perwer, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani’yle birlikte Türkiye’ye geldi.

Şivan Perver ve Barzani Diyarbakır'da
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır'da bir araya gelecek olan Barzani ve Kürt sanatçı Perwer, kalabalık bir konvoy eşliğinde kente giriş yaptı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Saat 07.10 sıralarında yaklaşık 20 araçlık konvoy ile Türkiye'ye giriş yapan IKBY Başkanı Barzani ve sanatçı Perver 3,5 saat süren yolculuğun ardından Diyarbakır'a ulaştı.


Barzani ve Perver'i kentin girişinde BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve vatandaşlar karşıladı.

Kürt Sanatçı Şivan Perver ilk açıklamasında Kürtçe olarak yaptı. Perwer, 'Hepimizin gönlü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Biz vatanımıza geldik. (em hatin welati xwe) Güzel şeyler oluyor. Çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Kürtçe, 'Yaşasın Başkan Barzani', 'Evine hoşgeldin' yazılı pankartlar ve Barzani'nin babası Mustafa Barzani'ye ait fotoğraflarla karşılanan Barzani, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle aracından inemedi.

Kalabalık nedeniyle trafiğin aksaması üzerine bir vatandaş polis aracından yolun açılması için Kürtçe-Türkçe anons yaptı.

Barzani ve Perver, uzun bir konvoy halinde kent merkezine doğru hareket etti. Barzani'yi 2 gün sürecek temasları kapsamında konaklayacağı Green Park Otel'in girişinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana karşıladı. Yöresel kıyafet giyinen Zana, Barzani ile kucaklaştı.

“SÜRECİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”
Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Barzani otele giriş yaptı. Ardından 37 yıl sonra Diyarbakır'a gelen Perver de otelin önünde Milletvekilleri Zana ve Tan ile vatandaşların 'hoşgeldin' sloganları ve alkışlar eşliğinde karşılandı. Zana ve Tan ile kucaklaşan Perver'in duygulu anlar yaşadığı görüldü. Perver'i karşılamaya gelen hayranlarının yoğunluğu nedeniyle otel önünde izdiham yaşandı. Öte yandan bir grup genç de Irak'tan Barzani'yi karşılamak için Diyarbakır'a geldi.

Irak'ın Erbil kentinden geldiklerini belirten Rezan Nirvani, Barzani'yi karşılamak istediklerini söyledi. Çözüm sürecine destek verdiklerini ifade eden Nirvani, 'Kuzey Iraklı gençler olarak sürecin devam etmesini temenni ediyoruz. Artık Türkiye'de ne Kürt gençlerin ne de Türk gençlerin kanının akmasını istemiyoruz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Diyarbakır'a davet edilen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve sanatçı Şivan Perwer, Habur Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 20 araçlık konvoyla bu sabah Türkiye'ye giriş yaptı.

Barzani ve Perver'i gümrük sahasında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgün, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir karşıladı.

Öte yandan, Barzani posteri ve bölgesel yönetimin bayraklarını taşıyan bir grup vatandaş da Habur Sınır Kapısı girişinde 'Lider Barzani Hoşgeldin' yazılı pankartı açtı.

Kente girişlerinde herhangi bir açıklama yapmayan Barzani ve Perver, otellerine geçti ve dinlenmeye çekildi. Barzani öğle yemeğini de otelinde yedi.