Minik Trafikçiler Görev Başında

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Minik Trafikçiler Görev Başında

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce il merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların giriş çıkışlarda görev almak üzere ilk orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenler ve velilere yönelik Kültür Merkezi'nde teorik, Hükümet Bulvarı üzerinde ise uygulamalı okul geçidi görevlisi eğitim düzenlendi.

Hükümet Bulvarı üzerinde düzenlenen uygulamalı eğitim renkli görüntülere sahne oldu. Okul geçidi adayları özel kıyafet giyerek trafiği yönlendirmekte, araçları durdurmakta ve öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerini sağladılar. Adaylar bu eğitimi alırken sürücülerin heyecanları ise dikkatlerden kaçmadı.

Trafik Şube Müdürü Ahmet Akpınar, eğitime katılan toplam 194 kişiye kimlik kartı düzenleneceği ve okul müdürlüklerine bildirerek görev almalarının sağlanacağı bildirildi.

Ayrıca yetkililer çocukların can güvenlikleri açısından okul önlerinden geçen sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davranmalarını ve okul geçidi görevlerinin işaretlerine uymalarını istemektedirler.
Kaynak: İHA