Ak Parti'de Temayül Yoklaması

Yalova'da, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde il, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylarına yönelik temayül yoklaması yapıldı.

Ak Parti'de Temayül Yoklaması

Raif Dinçkök Kültür Merkezi'ndeki temayül yoklamasında 14 sandıkta 600 kişi oy kullandı. Sabah saat 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi saat 15.00’te sona erecek. Temayül yoklamasına Ak Parti MKYK Üyesi Ömer Bolat, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kadın Kolları MKYK Üyesi Semra Çam, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Esra Cem de katıldı

Temayül yoklaması öncesinde partililere hitap eden Bolat, "Bugün yerel seçimler öncesinde temayül yoklamalarının son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bundan 3 hafta önce 16 büyükşehrimizde, geçen hafta 14 yeni ilan edilmiş büyükşehrimizde temayül yoklamaları yapıldı. Bugün ve yarın 51 vilayette tamamlanmış olacak. Yalova önemli, güzel bir ilimiz. Yerel seçimler bütün Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da başarılı bir sonuç bekliyoruz. Teşkilatımızın bu konuda canla başla çalışacağına inanıyoruz. Son 11 yılda AK Partili belediyelerde önemli çalışmalar yapıldı” dedi.

Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise, seçimlerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğuna vurgu yaparak, "Bizler yöneticilerimizi seçimle, seçmenlerin oyuyla belirliyoruz. Bu şehri yönetecek olanlar da halkın oyuyla belirlenecek. İnşallah bugün teşkilatlarımızın temayül yoklamalarını yapacağız. Bütün adaylarımız bugün görücüye çıkacak. Kamuoyu yoklamaları ve temayülü birlikte inceleyecek ve kararı demokrasiye uygun şekilde vereceğiz. Bu, diğer partilerde görülmeyen bir şey. İnşallah şehrimize hayırlı uğurlu olur. Şu anda aday adaylığı dönemi çok iyi geçiyor. Bizi mutlu eden kısmı, bütün aday adaylarımız birlikte hareket ediyor. Bu çok güzel. Bağımsız, münferit bir çalışma yok. Kim aday olursa birlikte yürümeye söz verdiler. Seçim sürecinde birtakım kırılmalar yaşanmayacak” şeklinde konuştu.

Adayların ay sonuna kadar netleşmesini beklediklerini dile getiren Pehlivan, "Temayüle 600 kişi katılması bekleniyor. Mevcut belediye başkanlarının ismi temayülde yazılmayacak, ama onlar için bir anket olacak. ‘Belediye başkanın çalışmalarından memnun musunuz?’, ‘Parti ilişkilerinden memnun musunuz?’ gibi sorular var. Bu da onların temayülü manasına gelir. Bu da sorgulanıyor. Dolayısıyla bütün adaylarımız temayülde var. Bu temayül sonuçları Ankara’ya gidecek. Adaylarımızın ay sonuna kadar belirlenmesini bekliyoruz. Dolayısıyla 15 günlük bir süremiz var. Kamuoyuna anketleri ve temayül sonuçlarını zamanı geldiğinde açıklarız” dedi.

Kaynak: İHA