Öğrenciler Sandık Başına Gitti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında öğrenciler kendilerini Şırnak’ta temsil edecek olan adayı seçmek için sandık başına gitti.

Öğrenciler Sandık Başına Gitti

Cizre Öğretmen Evi'nde düzenlenen ilçe temsilciliği seçimine Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Elçitorunu, Fen Lisesi Rehberlik Öğretmeni Agit Işık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cizre Öğretmen Evi'nde demokrasi eğitimi ve okul meclisleri projesi kapsamında ilçe temsilcisini belirlemek için yapılacak olan seçim ile ilgili bilgili veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Elçitorunu, burada yapılan etkinlikte öğrencilere demokrasi anlayışını pekiştirip, seçme ve seçilme haklarını uygulamalı bir şekilde öğrettiklerini söyledi.

Öğretmen evinde düzenlenen ilçe temsilciliği seçiminde adayların her biri kürsüye çıkıp kısa konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler adaylarını belirlemek için sandık başına gidip oy kullandı.

36 okulun katıldığı 21 kişinin aday olduğu gizli seçim sonucunda oyların çoğunluğunu alan Fen Lisesi öğrencisi Harun Hamarat, Öğrenci Meclisi'nin yaptığı seçim sonrası ilçe temsilcisi olarak Şırnak’a gitmeye hak kazandı. İlçe Temsilcisi Harun Hamarat’ın Şırnak’ta yapılacak seçimde de kazanması sonucu il temsilcisi olarak TMBB'ne gideceği ve orada Şırnak’ı temsil etme şansını elde edeceği belirtildi

Kaynak: İHA