'Engel”siz Yenimahalle

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Engelliler Üst Kurulu Heyetini, makamında ağırladı.

'Engel”siz Yenimahalle
Yenimahalle Belediyesi’nin engellilere hizmet konusunda da Türkiye’de ilklerin belediyesi olduğu kaydeden Yaşar, “Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımızı kucakladık. İlçemizde yaşayan yaklaşık 7 bin engelli vatandaşımıza, 64 yılda yapılamayan hizmeti 5 yılda gerçekleştirdik” dedi.


CHP Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve Engelliler Üst Kurulu İçanadolu Temsilcisi Cemal Kaman, beraberindeki çok sayıda engelli vatandaşla birlikte, Yenimahalle Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediyenin, engellilere yönelik hizmetlerinin güne damga vurduğu ziyarette Başkan Yaşar, Türkiye’ye örnek olmuş uygulamaları birer birer konuklarına anlattı.

ART ARDA SOSYAL PROJELER
Her sağlıklı bireyin potansiyel bir engelli olduğunu hatırlatan Yaşar, “Ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik yıllardır süre gelen yanlış bir bakış açısı vardı. Biz bu bakış açısını, Yenimahalle’de kırdık. 2009 yılında görevi devraldığımda, daha önceki yıllarda engelliler adına yapılmış hiçbir hizmetin olmadığını üzülerek gördüm. Bu nedenle, engelliler konusu üzerinde özellikle durarak bu vatandaşlarımız için mücadele verdim.Türkiye’de ilk defa, Engelliler Şube Müdürlüğü’nü belediye çatısı altında kurarak işe başladık. Ardından hizmetler ardı ardına geldi. Çayyolu Omurilik Felçlileri Yaşam Merkezi, Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri, Yenikart ve Elele projeleri gibi pek çok projeyi hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz aktivitelerle engellileri sosyal hayata kazandırdık. Engellilerimizin eşit yurttaş olması için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“YENİMAHALLE, TÜRKİYE’YE ÖRNEK”
CHP Milletvekili Hülya Güven ise, CHP’li belediyelerde engellilere yönelik çok güzel hizmetlerin olduğunu söyledi.

Yenimahalle’nin diğer belediyelere güzel bir örnek teşkil ettiğini kaydeden Güven, Yaşar’a teşekkür etti.

CHP Engelliler Üst Kurulu’nun faaliyetleri hakkında bilgiler veren Engelliler Üst Kurulu İçanadolu Temsilcisi Cemal Kaman ise, Yaşar’ı güzel hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Ziyaretin sonunda, Yenimahalle Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetleri, sinevizyon gösterisiyle konuklara anlatıldı.
Kaynak: İHA