Değeri 1 Milyon Tl Oldu

20 bin TL bütçeyle 1,5 yıl önce kurulan ve farklı adıyla dikkat çeken pabucbirakmam.

com şirketin değerini 1 milyon TL ye ulaştırmayı başardı.
Şirket Ögelecek yıl ise değerini 10 milyon TL'ye ulaştırmayı hedefliyorlar. 2 genç girişimci kardeş Erdem ve Emrah Dingil tarafından kurulan Pabuç Bırakmam Sanal Mağazacılık 6 ay önce aldığı yatırımla büyümeye devam ediyor

Site isminin hikayesini İHA muhabirine anlatan Pabuçbırakmam.com sahibi 2 genç girişimci kardeş Erdem ve Emrah Dingil, “Büyüyen e-ticaret pazarında kadın ayakkabı satışı gerçekleştiren bir çok e-ticaret sitesi olmasına rağmen sezon modasını sürekli takip eden ve tüketiciye bunu uygun fiyatla sunan site olmadığının farkına vardık. Bizim de mottomuz bu oldu aslında, “tüketiciye sezon modasının en kaliteli ayakkabılarını en uygun fiyata sunmak”. Bunun içinde 2012 yılı Mart ayında kendi işlerimizin yanında ek iş olarak şirketimizi kurup ayakkabı dikeyinde çalışmalara başladık. Bu iddialı çıkışımıza, iddialı olacak bir ad yakışırdı, bunun için de bize çok uğur getiren “Pabuç Bırakmam” isminde karar kıldık” dedi.

Sitedeki ürün çeşitliliği ve ödeme seçenekleri ile ilgili bilgi veren Erdem ve Emrah Dingil, “Kadın ayakkabı dikeyinde olan sitemizde Topuklu Ayakkabı Çeşitleri, Stiletto Ayakkabılar, Babet Çeşitleri, Sandaletler, Dolgu topuk ayakkabılar, bootieler ve daha birçok farklı kadın ayakkabı çeşidi bulunmakta. Herkes kendi tarzına uygun mutlaka bir model bulabilmektedir. Bununla birlikte sitemizde kadın çanta ve bijuteri ürünleri de bulunmakta. Sitemizde kredi kartı, kapıda ödeme ve havale ile alışveriş gerçekleştirilebiliniyor. Kredi kartı ile peşin fiyatı üzerinden 3 taksit imkanı da ayrıca mevcut. Sitemizdeki şimdiye kadar yapılan alışverişlerde kapıda ödeme ayakkabı alışverişinin önde olduğunu görüyoruz, daha sonra sırasıyla kredi kartı ve havale ile alışveriş gelmekte. Gerçekleştirilen tüm alışverişlerde bilgi güvenliği korunması için SSL sertifikalı güvenlik sistemlerini kullanmaktayız. Bu da müşterilerimizin bilgi güvenliğinin tam anlamıyla korunması demek” dedi.

Sürekli yeni sitelerin açıldığı ve birçoğunun da kapandığı bu rekabet ortamında başarısının sırrını açıklayan Erdem ve Emrah Dingil, “Pabuç Bırakmam için önce müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi geliyor. Üyelerimize 7/24 online ve telefon ile hizmet vermekteyiz. Üyelerimiz ürün iade ve değişikliklerini kolayca gerçekleştirebilmekte. Sitemizde sunulan tüm ürünlerde kargo ücreti alınmamakta ve özellikle tedarik süreci belirtilmediyse tüm ürünler aynı gün kargoya veriliyor. Müşteri memnuniyeti, ürün ve hizmet kalitesini en üst düzeyde tutmak için ekibimiz sürekli çalışmalar gerçekleştirmekte. Mesela birçok e-ticaret sitesinde olmayan ve belki de vakit kaybı olarak görülen “müşteriye giden tüm ürünlerin kalite kontrollerin yapılması” ekiplerimiz tarafından yapılıyor. Üretim aşamasındaki kalite kontrollerin ardından sevkiyat öncesi tekrar kontrollerimizi gerçekleştiririz. Tüm bu süreçleri doğru takip ettiğiniz takdirde sunduğunuz hizmetin kalitesi oldukça yükselir, hizmet kalitesi arttıkça da yok denecek kadar az iadeler ve yüksek müşteri memnuniyeti peşinden gelmekte” dedi.

Gelecek planları hakkında bilgi veren Erdem ve Emrah Dingil, “Yapılan araştırmalar şunu gösteriyor; Türkiye hala e-ticaret hacminde yükselenler arasında. Yıllık olarak bakıldığında 2008 yılında 4,5 milyar TL olan online perakende satışı 2012 de 15 milyar TL sına ulaşmış. Bundan sonra beklentiler ise bunun her yıl yüzde 15 oranında büyümesi. Türkiye’deki internet penetrasyonu 36 milyon iken sadece 10 milyon kişi henüz e-ticaret ile tanıştı. Rakamlarda gösteriyor ki e-ticaret gün geçtikçe daha da popüler olacak. İşlem adedi ve hacminde ciddi artışlar gözlenecek. Bizde bu büyüyen pazarın kadın ayakkabı dikeyinde önemli oyuncularından biri olmak istiyoruz. 2014 yılında şirket değerimizi 10 milyon TL’ye ulaştırmak istiyoruz. Kadın ayakkabı denilince akla gelen ilk e-ticaret sitesi olmak hedeflerimizden biri” dedi.

Ayrıca patentli marka olan “Pabuç Bırakmam” ileride farklı sektörlerde de hizmet vereceği bildirildi.

Erdem ve Emrah Dingil son olarak, “https://www.pabucbirakmam.com sitesini ve Pabuç Bırakmam markasını birkaç sene içinde çok daha fazla göreceğiz. E-ticaret ile girişimciliğe başlayan ekip farklı sektörlerde boy göstermek istediklerini belirtti.

Bekleyip görelim” dedi.

Kaynak: İHA