Bursagaz, Mapınfo Kullanıcıları Konferansına Katıldı

Bursagaz, bu yıl 8’incisi düzenlenen 'Mapinfo Konferansı’nda SCADA ve CBS sistemlerini anlattı.

Bursagaz, Mapınfo Kullanıcıları Konferansına Katıldı

Akıllı haritalar konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından Başarsoft’un düzenlediği 8. Mapinfo Kullanıcıları Konferansı Ankara Sheraton Otel’de yapıldı. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve haritacılık sektöründe son teknolojik yeniliklerin anlatıldığı konferansa, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Doğalgaz sektörünün önde gelen kuruluşlarından Bursagaz’ın da katıldığı konferansta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, MİGEM (Maden İşleri Genel Müdürlüğü), Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yazılım firmaları, üniversiteler ve navigasyon firmaları projelerini paylaştı.

Harita CBS Birim Yöneticisi ve Harita Yüksek Mühendisi Nergis Türker, Bursagaz olarak hayata geçirdikleri CBS ve SCADA sistemlerinden bahsetti. Yakın zamanda tamamlanan SCADA-CBS entegrasyonu hakkında bilgi veren Türker, sağlanan entegrasyon ile SCADA sistemindeki verilerin CBS sistemi üzerindeki haritalarda, gerçek konumlarında görüntülenebildiği ve bu sayede SCADA verilerinin haritada daha kolay ve kısa sürede yorumlanarak doğalgaz arzının sürekliliğinin sağlandığını belirtti.

Kaynak: İHA