Başkan Dündar Vali Karaloğlu İle Birlikte Aşure Dağıttı

Osmangazi Belediyesi ve Karabaş-i Veli Kültür Merkezinin her yıl olarak düzenlediği Muharrem ayı ve Aşure Günü etkinliği bu yılda vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Başkan Dündar Vali Karaloğlu İle Birlikte Aşure Dağıttı

Manevi yönüyle ön plana çıkan ve Bursa'nın önemli mekanlarından olan Karabaş-i Veli Kültür merkezinde Muarem ayı münasebetiyle düzenlenen etkinlikte, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte halka aşure dağıttı.

Dünyada her akşam semah gösterisi yapılan tek Dergah olma özelliğini taşıyan Karabaş-i Veli Kültür Merkezinde Başkan Dündar ve Vali Karaloğlu birlik beraberlik mesajı vererek vatandaşlara aşure dağıttı.

Aşure dağıtımının ardından Vali Karaloğlu ve Başkan Dündar, Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay ile birlikte dergahı gezdi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na, Karabaş-i Veli Kültür Merkezi hakkında bilgi veren Dündar, kültür merkezinin dünyada her akşam semah gösterisi yapılan tek mekan olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Başkan Dündar, “Yılın 365 günü burada etkinlikler düzenleniyor. Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Bursa’nın önemli merkezlerinde biri” dedi.

Vali Karaloğlu’da böylesine güzel bir mekanda güzel bir akşam geçirdiklerini söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Daha sonra Başkan Mustafa Dündar ile birlikte yaklaşık yarım saat boyunca semah gösterisini izleyen Vali Karaloğlu’na, yapılan dua’nın ardından Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ tarafından hediye veridi.
Kaynak: İHA