Aa'dan Moritanyalı Gazetecilere Eğitim

Moritanya Gazeteciler Sendikası'na mensup 12 gazeteci, Anadolu Ajansı Orta Doğu ve Afrika Haberleri Servisi'nde verilen 5 günlük semineri tamamlayarak, sertifika aldı.


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın sponsorluğunda Türkiye'yi ziyaret eden Moritanyalı gazeteciler, AA İstanbul Bölge Müdürlüğünde 11-15 Kasım'da düzenlenen eğitim seminerine katıldı.

AA Orta Doğu ve Afrika Haberleri Yayın Yönetmeni Turan Kışlakçı, Arapça Haberleri Müdürü Hasan Mekki, Bilgi Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka ve başmuhabir Hiba Zekeriyya'nın sunum yaptığı seminer, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi tarafından verilen dersle sona erdi.

Moritanyalı gazetecilere, AA'nın yayın ilkeleri hakkında bilgi veren Ekşi, özellikle savaş, terör, şiddet ve afet durumlarında yayımlanacak haberler konusunda dikkat edilmesi gereken yayın ilkelerine vurgu yaptı.

Savaş, çatışma, terör, şiddet ve afet durumlarında kamuoyunun bilgi edinme hakkının gerektirdiği haberciliği yaparken, evrensel insan haklarını, ulusal güvenlik ve kamu düzenini dikkate aldıklarını kaydeden Ekşi, bu konularda ajans olarak sorumlu yayıncılık örneği gösterdiklerini söyledi.

Kamuoyunda psikolojik sarsıntıya yol açacak türden, insanlık onurunu ayaklar altına alan görselleri, ölü ve yaralıların yüzlerini, parçalanmış beden veya uzuvların yakın plan çekimlerini yayınlamadıklarını dile getiren Ekşi, diğer ilkeler hakkında da Moritanyalı heyete maddeler halinda kısa bilgiler verdi.

Konuşmanın sonunda, 5 gün boyunca semineri takip eden 12 gazeteciye, AA Haber Akademisi Katılım Belgesi takdim edildi.

Haber Akademisi'nin koordinatörlüğünde düzenlenen eğitim seminerine katılan Moritanyalı gazeteciler, aynı zamanda İstanbul'daki bazı ulusal medya kuruluşlarını da ziyaret etti.

Kaynak: AA