Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Romanya’da

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi'nin Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme (LLP) Grundtvig Programı kapsamında proje ortağı olduğu 'Reintegration of school age mothers into the education system / Çeşitli nedenlerle okulu terk ederek, erken evlenen genç annelerin yaygın eğitim aracılığıyla eğitim sistemine tekrar kazandırılması' konulu ilk toplantısı 1-8 Kasım tarihleri arasında Romanya'nın Galati kentinde yapıldı.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Romanya’da

Projenin koordinatör ülkesi Romanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ilk toplantıya, proje ortakları İngiltere, Polonya, İtalya ve Türkiye'nin temsilcileri katıldı.

Toplantıya Türkiye ortaklığını temsilen Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi adına kurum müdürü Serdar Ergin, Proje Koordinatörü Erol Yılmaz ve Murat Bilmez katıldılar. Toplantıda konuyla ilgili bir çalışma takvimi oluşturularak, yapılacak çalışmalar planlandı. Türkiye’nin ve Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi'nin tanıtımı proje koordinatörü Erol Yılmaz tarafından yapıldı. Çalışmalar Romanya'nın değişik kentlerinde 6 gün boyunca devam etti. Katılımcılar bu sayede Romanya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı elde ettiler.

Tanıtım ve planlama toplantılarından sonra katımcıların kaynaşması ve kültürlerini tanımaları için özel bir gece düzenlendi.

Katılımcılar ülkelerinin yiyeceklerinin beğeniye sunulduğu ve bayraklarının dalgalandığı birer ikram masası hazırladılar. Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi baklava, lokum, incir, kuru üzüm, rulo helva, badem, ceviz, fındık, zeytin ve peynir çeşitlerini davetlilerin beğenisine sundu. Daha sonra Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin ürettiği el emeği ürünler katılımcılara takdim edildi. 8 Kasım Cuma günü programın sona ermesi ile gruplar, Nisan ayında Türkiye'de buluşmak üzere ülkelerine döndüler.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin, projenin ilk toplantısının çok verimli geçtiğini, bu sayede kültürler arası kaynaşmanın gerçekleştiğinin belirterek, değişik nedenlerle öğrenim hayatını yarım bırakan genç anneleri Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi'ne başvurmalarını istedi. Ergin ayrıca eğitim hayatına geri dönen genç annelerden beşinin yurt dışı eğitim çalışmalarına katılmasının planlandığını bildirdi.
Kaynak: İHA