Manisa’da Aşure Etkinliğine Devam

Manisa Belediyesi Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi’nin Geleneksel Aşure Günleri kapsamında yaklaşık 4 bin Manisalı’ya aşure ikramında bulundu.

Manisa’da Aşure Etkinliğine Devam

Aşure dağıtımına Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil ve Nursel Ustamehmetoğlu, İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu ve Haldun Oluç, Manisa Sebze, Meyve ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Şehzadeler Belediyesi Başkan Aday Adayı Cem Çöllü ve belediye birim müdürleri katıldı.

Aşure dağıtımı öncesi Perşembe Pazarı’nda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ve esnaf ile birlikte eller semaya açılarak, dualar okundu. Aşure ikramlarını bizzat Başkan Ergün’ün elinden alan vatandaşlar, geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı dolayısıyla kendisine teşekkür ederek, hayır dualarında bulundular.

4 BİN VATANDAŞ AŞUREDEN TATTI
Başkan Ergün de Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Yaklaşık 4 bin vatandaşımıza niyet ettiğimiz aşure hayrımız yine büyük ilgi gördü. Bu yıl ilkini Karaköy Pazaryeri’nde, ikincisini Manolya Meydanı’nda dağıttığımız geleneksel lezzetimiz aşuremizi bugün de Perşembe Pazarı’nda dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Elbette önemli olan Manisalı halkımızla iç içe paylaşımlar içerisinde olmaktır. Allah dualarını eksik etmeyenlerden razı olsun” dedi.

Perşembe Pazarı’nda uzun kuyruk oluşturan yaklaşık 4 bin kişi, dağıtılan aşurelerden tadarken, Başkan Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil ve Nursel Ustamehmetoğlu ile birlikte MHP Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı Cem Çöllü ve İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak da vatandaşlara aşure dağıttı.

Şenlik havasında geçen aşure etkinliğinin 16 Kasım Cumartesi günü Cumartesi Pazarı’nda ve 17 Kasım Pazar günü de Horozköy Kapalı Pazaryeri’nde devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA