Mahallebaşı Eski İhtişamına Kavuşacak

Erzurum Mahallebaşı ve Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (ERMAÇEVDER ) Başkan Murat Girgin ve yönetim kurulu ile birlikte Mahallebaşı’ndaki esnafı ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Mahallebaşı Eski İhtişamına Kavuşacak

Yaklaşık 3 ay önce Mahallebaşı’nı güzelleştirmek ve geliştirmek için kurulan Erzurum Mahallebaşı ve Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneğine Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi. Kısa süre içerisinde kurulan ve 1 ay önce genel kurulunu yapan derneğin hedefi 2 yıl içerisinde 10 bin üyeye ulaşıp güzel işler başarmak.

ERMAÇEVDER Başkanı Murat Girgin ve yönetim kurulu Mahallebaşı esnafları ziyaretinde esnaflar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Bütün esnafı tek tek gezen Murat Girgin sorunları ve sıkıntıları dinledi. Esnafın sorunlarını dinleyen başkan Girgin, sorunların çözülmesi için dernek olarak mücadele edeceklerini söyledi.

ERMAÇEVDER Başkanı Murat Girgin,“Mahallebaşı’ndaki bütün esnafı tek tek ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Büyük bir ilgiyle karşılandık. Bir zamanlar Erzurum’un en işlek semtlerinden biri olan Mahallebaşı’nı eski ihtişamına kavuşturmak için gerekli mercilere sorunlarımızı bildirmeye başladık ve bu sorunların çözümlerinin hayata geçmesi için elimizden gelen gayreti göstererek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sayın valimiz Ahmet Altıparmak’ın Mahallebaş’ı ve çevresi için sosyo-ekonomik dönüşüm projesini hayata geçirmesiyle beraber bu bölgelerimize daha fazla hizmetin ve yatırımın gelmesini bekliyoruz. Bunun içinde elimizden gelen bütün yardımları yapmaktan kaçınmayacağız. Bu arada birileri çıkıp Mahallebaşı’ndaki postane ve ziraat bankası kalkacak diye Mahallebaşı esnafından imza toplayıp basın açıklaması yapıp ortalığı karıştırmaktadır. Ben size soruyorum sayın valimiz bu projeyi hayata geçirmişken bu bölgelere daha fazla resmi kurum gelmesi için çalışmalar yapılmaya başlanmışken buradaki resmi kurumların kalkması sizce mümkün mü? Derneğimizi yaklaşık olarak 3 ay önce kurduk ilk kongremizi 1 ay içerisinde büyük bir katılımla yaklaşık 750 üyeyle yaptık. Bu iki ayda ise derneğimizin çatısı altında herkesi toplayarak resmi olarak 1600 üyeyi geçmiş durumdayız hedefimiz 2 yıl içerisinde 10 bin üyeyi bulup herkese daha iyi bir şekilde yardımda bulunmaktır. Sayın valimiz Ahmet Altıparmak’ın bu bölgenin kalkınması için hayata geçirmiş olduğu proje için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız ve bu süreçte bize yardımcı olan sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçüklere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA